Как да намериш идеалната за теб диета

2015-03-25 15:29:00
Как да намериш идеалната за теб диета
Снимка: thinkstockphotos.com

В интернет има огромно разнообразие от диети и хранителни режими. Но това, че една диета е дала резултат върху твоя приятелка, не означава, че ще има такъв и върху теб. Затова не бързай да се хвърляш от диета на диета, защото това ще доведе единствено до йо-йо ефект и натрупването на още излишни килограми.

 

Преди да започнеш нов хранителен режим, събери достатъчно информация за него. Това не става, като слушаш хвалбите на приятелки или известни личности, които са доволни от него. Влез в интернет и потърси повече информация за диетата – на какви храни се набляга, как влияе това на организма, защо се отслабва и т.н. Много е важно основните храни в диетата да пасват на твоето тяло. Няма как да се отървеш от излишните килограми, ако консумираш неща, които твоят организъм трудно преработва или не ти влияят добре. Нисковъглехидратната диета дава страхотни резултати при повечето хора, но не пасва на всеки човек, защото има мъже и жени, на които прекомерната консумация на месо, яйца, масло и млечни продукти не им се отразява никак добре. Каквото и диета да избереш, обърни внимание на съставките и нека тя да отговаря на вкуса ти.

 

 

Някои диети излизат доста по-скъпи от нормалното хранене. Затова си направи сметка дали ти е по силите да спазваш дадена диета. При диетата на Дюкан се набляга на консумацията на месо, а то не е никак евтино. Имаш ли финансовата възможност да си набавяш достатъчно количество храна, за да не си гладен и да може диетата ти да върви добре и да сваляш излишните килограми?

 

Освен парите, при една диета е важно и времето, което ще отделяш на приготвянето на храната. Хубаво е това да става бързо и лесно, за да не ти стане досадно и да се откажеш от новия си хранителен режим.

 

Колкото и вкусни и примамливи да ти изглеждат енергийните блокчета, трябва да ги избягваш. Има хранителни режими, при които съветват да се консумират често, защото водят до отърваване от излишните килограми, но истината е, че това е просто търговски трик, целящ да увеличи продажбата на тези енергийни блокчета.

 

Опитай се да намериш златната среда. Не забравяй, че това е диета, която рано или късно ще престанеш да спазваш. Затова се стреми към баланс и не се престаравай с гладуването.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия