7 причини, поради които НЕ бива да отслабваш

2014-11-26 15:35:00
7 причини, поради които НЕ бива да отслабваш
Снимка: thinkstockphotos.com

Как да разбереш, че нямаш нужда от отслабване? Голяма част от момичетата, а и не малко момчета, смятат, че имат нужда от вталяване, без това да е вярно. Да, хубаво е човек да има добро телосложение, но голяма част от диетите са прекалено агресивни и могат да навредят на здравето ти. Често ни манипулират по телевизията, списанията и интернет, че е хубаво човек да бъде кльощав, но всъщност най-важното е да се чувстваш добре в кожата си. Виж няколко неща, които ясно показват, че нямаш нужда от вталяване:

 

1. Заради известните личности – бъди честен със себе си и си задай въпроса „Защо искам да отслабна?“. Ако е заради известните личности, които са прекалено кльощави и ти искаш да им подражаваш, няма нужда да го правиш. Да си слаб не те прави нито красив, нито здрав. На някои хора просто не им отива да са кльощави, не изглеждат много по-добре, когато са леко заоблени. Също така често човек изглежда по-уморен и блед, след серия от диети, защото не получава нужната му енергия и организмът му се изтощава значително по-бързо от преди.

 

 

2. Заради гаджето – от известно време половинката ти ти мрънка, че не е лоша идея да отслабнеш, защото си личи, че имаш излишни килограми. Но, ако ти не смяташ така и се чувстваш добре, не го прави заради някой друг. Всичко, което правиш със себе си, трябва да го правиш, защото ти го искаш!

 

3. Чувстваш се добре – харесва ли ти как изглеждаш? Тогава нямаш нужда от вталяване. Не всеки трябва да бъде слаб, не на всеки му отива. Все пак хората имат различни тела. Ако наистина ти харесва начинът по който изглеждаш, не е нужно да отслабваш заради мнението на околните. Важното е ти да се чувстваш добре в кожата си.

 

4. Заради кариерата – ако не си манекенка, гимнастичка или нещо подобно, позицията, която заемаш, няма как да влияе на теглото ти. За съжаление, в днешно време доста компании са склонни да наемат слаби и добре изглеждащи момчета и момичета, без да се интересуват от техните възможности. Ти обаче не бива да се тормозиш с диети, ако се чувстваш добре и се харесваш.

 

5. Заради подигравки – както вече споменахме, трябва да се подлозиш на диета, защото ти го искаш, а не заради другите. Пука ли ти наистина, че някой се шегува с теглото ти? Смяташ ли, че трябва да вземеш тяхното мнение под внимание? Все пак не е ли по-важно ти как се чувстваш, а не какво мислят околните? Често хората говорят неща, които не мислят, но го правят просто ей така, защото виждаш, че дразнят човека, към когото са насочени думите.

 

6. Бременна си -нормално е да си се закръглила по време на бременността. Но не сега е моментът да се подлагаш на изтощителни диети, защото рискуваш здравето на бебето. След като родиш, ще имаш достатъчно време да се върнеш във форма.

 

7. Имаш нереални цели – едно е да отслабнеш с няколко килограма, съвсем друго е да си поставиш нереални цели и да правиш всичко възможно, за да ги постигнеш. Ако имаш нужда да отслабнеш заради здравето си – направи го! Но не се изтезавай заради глупости или за да докажеш на себе си, че можеш да се справиш. А на теб случвало ли ти се е да си на диета, без да имаш нужда?

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
shenffyy_girl
преди 6 години

Лично аз искам да отслабна (най-много 3-5 кг),но не повече, еей анорексията е лошо нещо!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия