Защо да консумираш мед и канела редовно?

2015-03-18 16:32:00
Защо да консумираш мед и канела редовно?
Снимка: thinkstockphotos.com

Със сигурност си чувал, че медът е изключително полезен за здравето. Съчетан с канела той може да излекува всички болести и да ти помогне да изглеждаш и да се чувстваш добре. Специалистите препоръчват да хапваш поне няколко пъти седмично мед с канела, може сутрин за закуска, а може и вместо десерт. Причините да го правиш са доста:

 

Грип – ако не се чувстваш добре и смяташ, че си пипнал някой грип или вирус, хапни няколко лъжички мед. Той съдържа естествени съставки, които убиват вирусите и повишават имунитета.

 

Настинка – в това променливо време е лесно да се настине. Ако не се чувстваш в кондиция, в следващите няколко дни може да закусваш няколко лъжички мед с канела, намазани върху филия пълнозърнест хляб.

 

 

Имунитет – не е нужно да приемаш имуностимуланти под формата на хапчета, за да имаш крепко здраве. Ежедневната консумация на мед и канела укрепва имунитета, като предпазва организма от вируси и бактерии.

 

Лош дъх – да се пребориш с този проблем не е лесно, но може да се справиш, като миеш устата си всяка сутрин с топла вода, смесена с 1 чаена лъжичка мед с канела.

 

Висок холестерол – нужни са ти 2 супени лъжици мед, 3 чаени лъжички канела и малко топла вода. За 2 часа нивото на холестерола ще се понижи с 10%, твърдят специалистите.

 

Стомашни заболявания – ако имаш проблеми със стомаха, опитай да ги разрешиш, като приемеш малко количество мед с канела.

 

Проблеми със сърцето – редовният прием на мед с канела ще те предпазни от развитието на сърдечно – съдови заболявания.

 

Излишни килограми – за да се отървеш от излишните мазнини, пий всяка сутрин на празен стомах, половин час преди закуска, по 1 чаша топла вода с мед и канела.

 

Артрит – за да се справиш с това заболяване, трябва да смесиш 2 супени лъжици мед и 1 супена лъжица канела в чаша гореща вода. Напитката са консумира два пъти дневно – сутрин и вечер.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия