Няколко причини да хапваш мюсли за закуска

2015-03-18 12:31:00
Няколко причини да хапваш мюсли за закуска
Снимка: thinkstockphotos.com

Закуската е най-важното хранене за деня и тя не бива да се пропуска или пък да се хапва нещо бързо на крак. Хубаво е да заложиш на здравословната храна за старт на деня. Ако нямаш достатъчно време рано сутрин, най-лесно и полезно за здравето ти ще бъде да закусиш мюсли с кисело или прясно мляко.

 

Откривателят на мюслито – швейцарският учен Бирхер Бенер, който е и основоположник на суровоядството, смята, че всички растителни продукти, които не са преминали през топлинна обработка, задържат в себе си частиците слънчева енергия и притежават лечебни свойства. Това твърдение може да ти се стори малко налудничаво, но е факт, че мюслито е изключително полезно.

 

 

Ако искаш да се отървеш от излишните килограми, закусвай мюсли всеки ден. То съдържа сложни въглехидрати и целулоза, които намаляват риска от затлъстяване и трупане на излишни мазнини. Също така ще се заситиш бързо и лесно и ще минат няколко часа, докато огладнееш отново.

 

Мюслито се преработва бавно и дълго, което изисква доста енергия от страна на организма. В същото време стабилизира нивото на кръвната захар и притъпява глада за доста дълъг период от време.

 

Може да закусваш чисто мюсли, но може да си вземеш и такова, което е обогатено със семена и сушени плодове. По този начин закуската ти ще бъде наистина пълноценна и ще достави на организма ти много полезни витамини и минерали.

 

Може да подобриш настроението си, благодарение на мюслито. То помага на организма да отделя по-голямо количество керотонин, който действа успокоително на нервната система и повишава настроението.

 

При проблеми с червата, мюслито е идеалната закуска. То е богато на целулоза, която способства за профилактиката на рака на дебелото черво и различните чревни разстройства. Целулозата се свързва с водата, като по този начин подобрява храносмилането и предпазва от запек.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия