Няколко идеи за нискокалорични и леки закуски

2013-04-01 14:07:00
Няколко идеи за нискокалорични и леки закуски
Снимка: Dreamstime

Всеки човек е наясно колко важна е закуската. Ако искате да бъдете здрави, красиви и слаби, в никакъв случай не бива да я пропускате. Първото хранене за деня трябва да бъде пълноценно и здравословно. Все пак ви е нужна енергия, за да започнете деня си с положителна нагласа и усмивка на лицето.

 

Какво най-често закусват хората и колко калории са съдържат в тези храни:

 

Конфитюр – 1 лъжица 39 калории

Мармалад – 1 лъжица 40 калории

Мед – 1 лъжица 50 калории

Течен шоколад – 1 лъжица 91 калории

Корнфлейкс – 1 чаша 108 калории

Овесени ядки с плодове – 1 чаша 147 калории

Фъстъчено масло – 1 лъжица 156 калории

Мюсли – 1 чаена чаша 184 калории

Геврек – 1 брой 260 калории

 

Човек сам преценява колко калории да приема на всяко хранене. Закуската трябва да бъде обилна, но това не означава, че трябва да прекалявате с количеството калории. По-добре заложете на нискокалоричните и здравословни закуски:

 

Варени яйца – 80 калории

Тази закуска е изключително полезна и лесна за приготвяне. Хубавото е, че в едно яйце има едва 80 калории и в същото време е богат източник на протеини. След консумацията на яйца организмът се чувства сит и не се добавят мазнини по талията.

 

Снимка: sxc.hu

 

Фреш – 125 калории

Нужни са ви 3 кайсии, 1 праскова, 1 резен пъпеш и 4 ледчета. Смесете продуктите в блендер заедно с леда и разбийте до получаването на еднородна смес.

 

Снимка: sxc.hu

 

Плодове с кисело мляко и мед – 150 калории

Нужни са ви 125 грама кисело мляко, 1 чаена лъжичка мед, 120 грама плодове /по избор/. Ако искате да намалите калориите, яжте обезмаслено кисело мляко и на си слагайте мед.

 

Снимка: sxc.hu

 

Чай с бисквитки – 155 калории

6 пълнозърнести бисквитки и 1 чаша подсладен чай е една старомодна и вкусна закуска, а добрата новина е, че не съдържа много калории.

 

Снимка: sxc.hu

 

Филийка хляб с конфитюр – 180 калории

Закуската ви може да се състои от две препечени филийки, 2 чаени лъжици конфитюр, 1 чаена лъжичка маргарин, 1 чаша кафе с малко количество захар. Ако не консумирате маргарин ще свалите калориите до 130.

 

Снимка: sxc.hu

 

Корнфлейкс с прясно мляко – 215 калории

Нужни са ви 1 чаена чаша прясно мляко, 30 грама корнфлейкс и 1 супена лъжица пудра захар. Ако искате да намалите количеството калории, използвайте кристална захар и нискомаслено прясно мляко.

 

Снимка: sxc.hu

 

Овесена каша с плодове – 355 калории

Тази закуска се препоръчва за двама души, но ако сте много гладни, може да я изядете и сами. Нужни са ви 480 мл нискомаслено прясно мляко, 75 грама стафиди, смокини и кайсии и 50 грама овесени ядки. Накиснете ядките и плодовете в топла за 10 минутки и след това залейте с млякото.

 

Снимка: sxc.hu

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
marrymandarini
преди 10 години

ами всъщност на едно хранене не се яде повече от две шепи храна и освен това за момиче тинейджър е нормално да се приемат по не повече от 1500 на ден при това спортуващо примерно два пъти седмично та тези харни за леко похапване през деня са много подходящи

Supraf
преди 11 години

Най добре за закуска си е шкембе чорба с много оцет,много чесън и хляб и една чаша ракия от това по здравословно няма накъде. :Д

BlackWings
преди 11 години

Оффф просто не ща да ги коментирам тези 100 - 150 калории за закуска.След като на нормален човек са му необходими 1700-2000 на ден , дори и да се мъчи да отслабва , да не говорим ако е спортно активен.Аз ще съм припаднала още по пътя към спирката.

VampireLover3
преди 11 години

С тези чаени лъжички може да храните само едно бебе, един човек е пълен абсурд да се нахрани, а ако има и повече движение.. ;)

Josefinne
преди 11 години

Добра статия, браво :)

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия