Да поговорим за напитките и диетите [част втора]

2015-03-21 11:05:00
Да поговорим за напитките и диетите [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Някои хора подценяват важността на напитките, когато стане дума за отслабване. Всъщност напитките могат да ти донесат много излишни калории, дори без да осъзнаваш, че ги поглъщаш. Затова има напитки, които трябва да ограничиш, както и такива, които можеш да консумираш спокойно. Кои напитки вредят на диетата ти?

 

Енергийни напитки. Не е добра идея да пиеш такива напитки, защото са наистина вредни. Прочети съдържанието на любимата си напитка и ще се изплашиш колко калории съдържа една чаша. Някои такива напитки са обогатени и с нутриенти, но е по-добре да си ги набавяш от плодовете и зеленчуците, също така можеш да пиеш и витамини. Не бива да забравяш, че енергийните напитки съдържат и много голямо количество кофеин, което може да провокира проблеми със съня.

 

Кафе. То е чудесен заместител на енергийните напитки и е богато на антиоксиданти. Една или две чашки кафе са много полезни за организма. Според изследване, кафето може да подобри настроението и концентрацията, също така намалява риска от диабет. Черното кафе не съдържа никакви калории.

 

Кафе с екстри. Кафето е една от най-консумираните напитки, но колко хора познаваш, които не му добавят мляко и захар? Вероятно те са много малко, защото повечето хора пият кафе с бучка захар или всякакви други добавки като мляко, сметана и други добавки. Това прави кафето калорично и не е добра идея да пиеш такива напитки, когато си на диета. Ако искаш да отслабнеш, пий кафето си черно и без захар.

 

Зелен чай. Той е идеален заместител на кафето или просто следобедна напитка. Можеш да се радваш на чудесния му вкус и на здравословните ползи, които носи. Той съдържа голямо количество антиоксиданти, никакви калории и стимулира метаболизма. Това означава, че той може да ти помогне в борбата с излишните килограми.

 

Коктейли. Има различни видове коктейли, но най-популярните съдържат алкохол и безалкохолно. Те са враг на диетите, защото са изключително калорични. На първо място газираните напитки и соковете са вредни, освен това са пълни с ненужни калории, заради захарта. От друга страна, алкохолът също е калоричен, затова е най-добре да спреш алкохолните напитки, когато искаш да отслабнеш. Бирата също не е добра идея, защото е калорична напитка.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия