Какво не знаеш за дегримирането

2015-02-25 18:02:00
Какво не знаеш за дегримирането
Снимка: freedigitalphotos.net

Гримираш ли се? Какви продукти използваш за лицето си? Случва ли ти се да пропуснеш да изчистиш грима си? Има някои важни неща, свързани с гримирането, които трябва да знаеш. Особено ако имаш чувствителна кожа, много продукти могат да се окажат неподходящи за теб. Сега ще си поговорим за дегримирането и ще ти дадем няколко ценни съвета.

 

Дегримирането има правила, които е хубаво да спазваш. Кои са те?

 

Първо, задължително чисти ръце. Преди да почистиш лицето си, измий хубаво ръцете си. След това можеш да пристъпиш към продуктите за почистване. Избягвай продуктите на спиртна основа, защото много изсушават кожата. Не са подходящи за чувствителна и суха кожа. По-добре е да използваш мицеларна вода или лосион, за да отстраняваш грима си.

 

 

Съобрази дегримьора с типа кожа. Ако си със суха кожа е добре да използваш мляко, което не е нужно да отмиваш с вода. Ако кожата ти е мазна, добре е да използваш нещо с „подсушаващ” ефект. Мицеларната вода е подходяща за всеки тип кожа, но е по-скъп продукт.

 

Последователност. Недей да триеш грима си хаотично във всички посоки, не бъди и груба. Излишното търкане може да раздразни нежната кожа на лицето. Сваляй червилото си от ъгълчетата към средата на устните. Когато махаш сенките си, вземи памучно тампонче и започни от вътрешния към външния крайна окото. Избягвай кръгообразните движения и бързането, за да не навредиш на миглите си. Бъди нежна към долния клепач. Там кожата е много тънка и първо там ще се сдобиеш с бръчици.

 

Фон дьо тенът е враг на красивата кожа. Много момичета се опитват да прикрият недостатъците на кожата си с фон дьо тен. Той е чудесно средство за това, но може да ти навреди. Ежедневната употреба на такъв продукт запушва порите на кожата. Така тя не може да диша и се образуват още повече възпаления и пъпки. Особено ако си с мазна и акнетична кожа, трябва да внимаваш с фон дьо тена. Хубаво е поне един или два пъти в седмицата да си правиш парна баня на лицето. Почиствай порите си, за да имаш здрава и красива кожа.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия