Притеснителните въпроси, свързани с красотата [част първа]

2015-02-18 19:42:00
Притеснителните въпроси, свързани с красотата [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Жените често си задават куп въпроси, свързани със самочувствието и красотата. Желанието на жените да бъдат красиви е огромно и те наистина полагат големи усилия за външния си вид. Но има някои неща, които наистина ги притесняват и влияят на увереността им. Сега ще ти разкажем повече за притеснителните въпроси, свързани с красотата.

 

Една вежда? Много момичета се притесняват, че имат една вежда. Косъмчетата между двете вежди са неприятни за повечето момичета и това ги кара да се чувстват, сякаш имат мъжки вежди. Всъщност тези косъмчета са нещо съвсем нормално и просто трябва да ги отстраняваш с пинсети.

 

Целулит. Има ли нещо, което да премахне целулита? Много е трудно да се отървеш от портокаловата кожа. Ако наистина искаш, трябва да си направиш хранителен режим, да включиш усилени тренировки и много масажи в проблемните области. Не бива да се срамуваш от целулита, не си единствената, която страда от него. Около 80% от жените имат целулит. И той не се влияе от килограмите ти, дори много слаби жени имат портокалова кожа.

 

Изчервявам ли се твърде често? Случва ли ти се да се изчервиш точно, когато не трябва? Вероятно на всяко момиче му се случва. Всъщност това е нещо нормално, което няма как да предотвратиш. Кръвното ти се покачва, когато се притесниш. Кръвта навлиза по-бързо в главата ти и по лицето ти се появяват червенини. Не се тревожи, това е нормално. Дишай дълбоко и пий повече течности.

 

Не съм ли твърде млада, за да имам бели коси? Повечето хора започват да побеляват, когато са около 40 годишни. Но това не е никакво правило, защото има хора, които побеляват дори през пубертета и малко след това. Много младежи се притесняват, че забелязват бели коси. Всъщност няма повод за притеснение. Това е генетична предразположеност, някои хора просто побеляват млади. Това не означава, че остаряваш по-бързо.

 

Какво да правя със стриите? Стриите се получават, когато кожата трябва да се разпъне за кратко време. Често се случва при младите момичета, когато телата им се развиват много бързо. Така се появяват стрии по гърдите и ханша. При рязко отслабване или напълняване, също се образуват стрии, ако кожата не е еластична. Проблемът е, че няма как да премахнеш стриите. Можеш да опиташ различни продукти против стрии или масла като бадемовото, но няма как да избледнеят напълно.

 

Защо имам лош дъх? Лошият дъх не винаги означава лоша устна хигиена. Дори да миеш зъбите си често и правилно, пак може да имаш неприятен дъх. Една от причините е проблеми със стомаха. Проблемът може да се крие и в зъбите. Потърси съвет от зъболекар или гастроентеролог.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия