Притеснителните въпроси, свързани с красотата [част трета]

2015-02-23 19:00:00
Притеснителните въпроси, свързани с красотата [част трета]
Снимка: freedigitalphotos.net

Жените често си задават куп въпроси, свързани със самочувствието и красотата. Желанието на жените да бъдат красиви е огромно и те наистина полагат големи усилия за външния си вид. Но има някои неща, които наистина ги притесняват и влияят на увереността им. Сега ще ти разкажем повече за притеснителните въпроси, свързани с красотата.

 

Помощ, губя косата си. Косопадът е много притеснителен за всяка жена. Косата е признак на здраве и красота за нежния пол и нито едно момиче не иска да е плешиво. Като цяло, мъжете са предразположени към оплешивяване, дори то се предава генетично. При жените не е така, косопадът е признак за нещо нередно. Най-често се получава поради прекалено третиране на косата. Ако използваш агресивни бои, третираш химически косата си, прекаляваш с топлинната обработка, тогава няма да е учудващо, ако започнеш да губиш косата си. Внимавай какви продукти използваш, защото дори една алергия може да отключи косопад. Друг проблем може да бъде хормоналният дисбаланс. Ако забележиш, че имаш косопад, а не третираш косата си, посети гинеколог или ендокринолог.

 

 

Нормално ли е краката ми да миришат неприятно? Този проблем не е само при мъжете, много жени се оплакват от неприятна миризма в тази част на тялото. Най-честата причина е потенето на краката, особено ако обувките не са от естествени материали. Когато потта се смеси с бактериите по кожата, миризмата става наистина неприятна. Носи памучни чорапи, купувай си обувки от естествени материали и отиди при дерматолог, ако имаш съмнения за гъбички.

 

Мога ли да се пристрастя към гланца за устни? Много тийнейджъри смятат, че могат да се пристрастят към червило/гланц/балсам. Някои момичета признават, че постоянно си слагат гланц и не могат да спрат. Няма такова нещо, като пристрастяване към гланц за устни. Ако често устните ти се напукват, добре е да ползваш балсам, който да ги омекотява. Слагай го често, тъй като бързо се отмива, когато пиеш или се храниш.

 

Имам ли разширени вени? При някои момичета се наблюдават силно изразени вени, които прозират и се виждат. Гледката е неприятна, но това не винаги означава разширени вени. Ако нямаш болки и дискомфорт, вероятно вените ти просто са по-повърхностни, но не са разширени.

 

Първата и втората част от статията четете тук и тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия