Какви грешки допускаш, когато използваш молив за очи

2015-02-04 18:56:00
Какви грешки допускаш, когато използваш молив за очи
Снимка: freedigitalphotos.net

Ползваш ли молив за очи? Повечето момичета използват молив за очи, за да подчертаят красотата си. Това е един от най-популярните и лесните за употреба гримове, които отиват на всеки. Моливите за очи са широко разпространени и са във всякакви цветове. Проблемът е, че много момичета правят някои грешки, когато нанасят молива си. Сега ще ти разкажем повече.

 

Прекаляваш, когато си слагаш молива на водната линия на очите. Много момичета избират да слагат молива си на водната линия на окото. Трябва да внимаваш, защото този начин на гримиране не отива на всеки. Ако имаш по-големи или изпъкнали очи, тогава ще ти седи добре. Но ако искаш да уголемиш оптически очите си, не слагай молива по този начин. Друга грешка е прекаляването. Моливът, нанесен по този начин, може да стои зле, защото лесно се размазва. Ако очите ти леко се насълзят, моливът се разнася и размазва лесно.

 

Нанасяш го зле. Искаш перфектни линии, но не можеш да ги постигнеш? Затова триеш няколко пъти, преди окончателно да нанесеш молива си за очи. Така се оказва, че имаш размазан молив около очите и изкривени линии. Недей да триеш усилено молива си, защото кожата около очите е много нежна. Така я дразниш и протъркваш, което я прави чувствителна. Ако ти е трудно да нанасяш молива си в абсолютно прави линии, опитай с очна линия или добави малко сенки, които ще придадат опушен оттенък. Така ще прикриеш леките отклонения от контура.

 

Не използваш правилния цвят. Много момичета използват черен молив и никакъв друг. Той не отива на всяко лице, противно на повечето схващания. Русите и светли жени, не бива да носят черен молив. На тях ще им стои по-добре нещо в кафявата гама. Ако имате по-светла коса, отново не избирайте черното. Друг проблем е, когато сложиш молив като синьо или лилаво. Тези цветове не отиват на много хора, понякога създават усещане за синки и кръвоизливи, а не за подчертаване на красотата. Често пъти момичетата пропускат употребата на белия молив. Той може да направи очите ти по-големи, ако го нанесеш на водната линия на окото.

 

Не използваш база. Много момичета се оплакват, че дори уж качествените козметични моливи, се размазват. Проблемът не е в молива, а в базата. Нормално е, особено в по-топлите дни, моливът да не стои перфектно. Използвайте база за грим, дори да нанесете само молив за очи. Тя ще направи грима ви дълготраен и издръжлив.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия