Как да изберем молив за очи?

2013-11-16 17:52:00
Как да изберем молив за очи?
Снимка: freedigitalphotos.net

На повечето жени гримирането им е слабост. Всяка се опитва да изглежда добре, да подчертае красивите черти на лицето си и да прикрие дребните дефекти. В днешно време има какви ли не гримове и марки, различни цени и качество.

 

Сега ще поговорим за молива за очи, който е част от ежедневната ни визия. Понякога момичетата имат афинитет да прекаляват с него и не знаят как да го нанасят. Сега ще ти дадем няколко съвета, които биха ти дали насока какво, как и защо, когато говорим за моливи за очи.

 

 

Като за начало трябва да избереш подходящ молив като текстура, т.е всичко зависи от баланса на восъците и пигментите в състава. Продуктите с висока концентрация на восък са по –плътни, дълготрайни и фини. А продуктите, които имат повече пигменти, са меки, нанасят се лесно, но не са дълготрайни. Идеален за опушен грим е точно втория вид молив.

 

Преди да си купиш какъвто и да е молив си помисли какво искаш да постигнеш с него. Ако не си много на ясно, купи от двата вида и виж кой ти пасва повече. Повечето марки предлагат широка гама от цветове, макар основно да се купува черен и кафяв. Нищо не пречи да експериментираш и да се отказваш от време на време от класическото черно.

 

Ако имаш големи и изпъкнали очи, най-добре е да използваш цвят, който е мек и ненатрапчив. НЕ слагай прекалено ярки цветове и не очертавай с прекалено тънък контур, защото ще изглеждаш изцъклено. За да прикриеш тази особеност, може да направиш контура леко опушен.

 

Ако очите ти са малки и дълбоко разположени, моливът трябва да е нанесен в тънка, ясна линия. Не слагай черен цвят, защото тъмното смалява оптически.

 

Ясно е, че черният молив се използва най-често, от почти всички, които ползват този вид грим. Лошото е, че той далеч не подхожда на всеки, както повечето момичета си мислят. Ако си със светли коси и вежди той наистина стои много неестествено и натрапчиво. Цветните моливи дават повече възможности за акцентиране върху окото, без да товарят. Ако си руса – най-добре заложи на кафяв молив.

 

Светлите и телесните цветове също са интересен начин да подчертаем очите си.

 

Белият молив е най-яркият вариант за подчертаване и отваряне на очите и някои жени го избягват именно заради това, че изглежда натрапчив. Той е чудесен избор за грим за лятно парти, където се очаква, че трябва да внесеш свежест във визията си.

 

Телесните цветове подчертават много добре водната линия на окото. Подходящи са за ежедневния грим. Бежовото не дразни с прекалена яркост, а ако се размаже почти не си личи.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия