Съвети към момичетата, начинаещи в гримирането

2014-09-03 18:33:00
Съвети към момичетата, начинаещи в гримирането
Снимка: freedigitalphotos.net

Всяко момиче иска да бъде красиво и желано. Разбира се, в тийнейджърските години искаме и да сме по-големи. Момичетата се стараят да се обличат модерно, да имат хубави дрехи и да са винаги с перфектна визия. Така идва ред и на грима, който става част от ежедневието на малките дами. Проблемът е, че много от тийнейджърите не знаят как да се гримират, използват неподходяща козметика и резултатите са отчайващи. Сега ще ви дадем няколко съвета при първите стъпки в гримирането.

 

Изберете подходящата козметика за вас. Не се доверявайте на приятелки, когато става дума за козметика. Вашата приятелка може да е много доволна от пудрата за лице на конкретна фирма, но при вас може изобщо да няма ефект. Това е нормално, защото всеки човек има различна кожа. Като за начало се постарайте да си купите козметика, отговаряща на типа кожа (мазна, суха или смесена).

 

 

Не купувайте най-скъпите или най-евтините продукти. Цената не винаги е определяща. Има скъпи продукти, които няма да ви повлияят добре. Също така прекалено евтините неща, често пъти са некачествени и могат да ви докарат дори обрив или алергия.

 

Не използвайте много грим. Някои тийнейджъри прекаляват с гримовете и изкуствено се състаряват. Опитват се да изглеждат по-големи, а отстрани са смешни. Не бива да допускате това. Използвайте по-малко грим и не слагайте излишни продукти.

 

Вероятно сте чували и сте чели материали, които твърдят, че гримът включва фондьотен, пудра, руж, сенки, молив, спирала, червило, молив за устни и молив за вежди. Всъщност това е вярно, но такъв грим би отивал на по-голяма жена. В тийнейджърските години, ако се нагримирате с всички тези продукти, ще изглеждате смешно.

 

Ограничете се до необходимото. Изберете си няколко червила/гланцове, които да са в различни нюанси. Така ще имате подходящ цвят за всеки тоалет. Не избирайте силни и тъмни цветове, особено ако гримът ви е ежедневен. Прекалено светлите телесни нюанси също не са добър избор, особено ако са под формата на стик. Ако имате тънки устни, използвайте глос, за да ги увеличите оптически.

 

Молив за очи/очна линия. Това също са продукти, които могат да стоят добре и на по-млади момичета. Подчертайте очите си, като се съобразите с формата и големината им. Молив, поставен на водната линия смалява окото.

 

Спирала. Тя е добър избор, но бъдете внимателни, когато я купувате. Ако имате чувствителни очи, изберете спирала, създадена за тях. Не слагайте изкуствени мигли, освен в специални случаи.

 

Фондьотен и пудра. Внимавайте с тях, защото може да сгрешите. Има серии, които са произведени специално за младежка кожа. Вероятно имате акне, което искате да прикриете, но това не е най-правилният начин. По-добре насочете усилията си в борбата с пъпките, а не се старайте да ги прикривате. В краен случай използвайте ВВ крем.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия