Няколко младежки навика, които не бива да забравяте никога

2015-01-27 19:20:00
Няколко младежки навика, които не бива да забравяте никога
Снимка: Dreamstime

Когато сме млади, не вземаме живота твърде на сериозно. Имаме се за безсмъртни и си правим планове за бъдещето, сякаш то никога няма да се обърка. Водени от любовта, страстта към живота и порива на младостта, правим какви ли не приключения. Истината е, че през пубертета си създаваме и хубави навици, които трябва да запазим и за напред. Кои са те?

 

Движете се повече. Хубаво е да спортувате, да изгаряте излишните калории. Движението е здраве и не бива да забравяте, че природата е извор на сила и красота. Често пъти тийнейджърите спортуват, докато са в училищна възраст, но когато отидат в университет, занемаряват спорта и се отдават на нездравословен начин на живот. Недейте да правите тази грешка, ще съжалявате. Спортът е начинът да поддържате тялото си красиво и здраво.

 

Правете безопасен секс. Често пъти дори не подозираме как можем да хванем полово предавана болест, като уж имаме доверие в партньора си. В днешно време хората се доверяват прекалено, просто защото не вярват, че готин човек може да има ХИВ или ЧПВ, например. Тийнейджърите правят секс с презерватив, защото изпитват страх от забременяване и болести. Не забравяйте това и внимавайте с кого правите секс.

 

Здравословното хранене. Сега е модерно да живееш здравословно. Вече се пропагандира отказа от цигарите, вредната храна и газираните напитки. Хората се стараят да ядат качествена храна, да пият фрешове и смутита, вместо кола и да откажат тютюнопушенето. Спомнете си това след време. Не започвайте да пушите, не яжте бърза храна и полуфабрикати.

 

Грижете се за здравето си. Преди години, хората не са обръщали никакво внимание на здравословното си състояние. В днешно време е модерно човек да се грижи за себе си. Не отлагайте, ако забележите, че имате някакъв проблем. Пийте повече витамини, минерали, внимавайте с болестите на модерния човек като зависимостите от компютъра и интернет.

 

Внимавайте с разкрасяването. Повечето тийнейджъри не могат да посегнат към скъпите козметични и хирургични процедури, защото нямат пари. Мечтаете ли си за по-различен нос или по-голям бюст? Вероятно да, но не се осмелявайте да прибегнете към такава интервенция. Освен скъпи, естетичните корекции са опасни и могат да ви струват здравето.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия