Грешките, които допускат момичетата при нанасянето на спирала

2015-01-12 14:01:00
Грешките, които допускат момичетата при нанасянето на спирала
Снимка: thinkstockphotos.com

Спиралата определено е важна част от грима на лицето. Тя прави очите красиви и привлекателни. За да имаш наистина изкусителен поглед, трябва да поставяш по правилен начин спиралата си. Виж какви грешки допускат най-често момичетата и се старай да ги избягваш:

 

Слагаш повече спирала, отколкото е нужно – не си мисли, че колкото повече си сложиш, толкова по-добре ще изглеждаш миглите ти. Напротив! Вместо да направиш очите си красиви и привлекателни, те ще изглеждат гротеско. Специалистите препоръчват да слагаш 1-2 слоя спирала, ако не ти харесва, просто си купи нова спирала, но не слагай повече слоеве.

 

 

Нямаш хубава извивка на миглите – за да постигнеш така желания ефект, трябва да използваш машинка за извиване. Прави го винаги, преди да си поставиш спирала, иначе рискуваш да начупиш и откъснеш косъмчетата.

 

Не отделяш достатъчно време на гримирането – ако нямаш достатъчно време, за да си сложиш спирала, по-добре не си слагай. Когато бързаш ефектът от гримирането определено не е хубав – цапаш си зоната около очите със спирала или не се гримираш качествено и изглеждаш смешно. Затова си отдели достатъчно време и не бързай.

 

Прекаляваш с употребата – спиралата има максимално добър ефект 3 месеца след отварянето ѝ. След това започва да се рони и да става на бучки. Също така е възможно да се развъдят бактериите в нея и да получиш възпаление на очите. Не рискувай здравето си и когато минат трите месеца, отиди в магазина и си купи нова спирала.

 

Не я използваш правилно – не се опитвай да вземеш повече туш с четката, като я движиш нагоре-надолу. По този начин вкарваш излишно количество въздух в тубичката, а това води до развитие на бактерии и до по-бързо изсъхване. За да има спиралата ти максимално дълъг живот, изваждай четката с въртеливо движение и като приключиш с гримирането, затвори хубаво тубичката.

 

Не покриваш корените – старай се да гримираш целите си мигли, в противен случай ще ги направиш по-къси, отколкото са в действителност.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия