Кои козметични продукти трябва да съхраняваме в хладилника

2014-12-12 20:00:00
Кои козметични продукти трябва да съхраняваме в хладилника
Снимка: freedigitalphotos.net

Знаете ли, че има и други продукти, освен хранителните, които е хубаво да съхраняваме в хладилник? Вероятно сте чували, че някои лекарства се държат на студено след отваряне. Същото важи и за някои козметични продукти. Кои са те?

 

Лак за нокти. Добре е да съхранявате лаковете за нокти на студено – в хладилника. Постоянната температура спомага за запазването на свойствата на лака, освен това в хладилника е тъмно, което също е много важно.

 

Продуктите с натурални съставки. Ако използвате био козметика, дръжте я в хладилника. Обикновената козметика е пълна с консерванти, които предотвратяват развитието на бактерии и развалянето на продуктите. Но по-изчистените формули, които съдържат натурални съставки и нямат консерванти, трябва да се държат в хладилника. Така те ще се запазят по-дълго време без да се развалят.

 

 

Парфюми. Добре е да съхранявате парфюмите на хладно, сухо и тъмно място. Така ще удължите живота им. Хладилникът е добро място за съхранение на любимите аромати, защото ниската и постоянна температура в хладилника предотвратява окисляването и запазва аромата по-дълго време.

 

 

Околоочните кремове. Знаете ли, че е хубаво да миете очите си със студена вода. Същото важи и за околоочните кремове. Когато кремът, който нанасяте, е студен, той по-добре се бори с торбичките и тъмните кръгове. Студеният крем кара кръвоносните съдове да се свиват, като се намалява притока на кръв. Така подпухването намалява, а кремът освежава.

 

Маските за лице. Ако използвате маска под формата на гел, която успокоява и намалява червенините по лицето, по-добре е да я съхранявате в хладилника. Студеният продукт ще свие капилярите, когато го нанесете върху кожата и ще придадете много по-свеж вид на лицето си.

 

Очна линия. За да нанесете очната си линия прецизно и качествено, поставете молива (очната линия) в хладилника за 10 минути, преди да използвате продукта. Ако бързате, използвайте фризера, но само за 2 минути. Ще ви бъде много по-лесно да нанесете линията.

 

Червило, балсам за устни. Проблемът на тези продукти е, че са много меки. Те лесно се разтичат, особено ако времето навън е топло или сме ги забравили в близост до отоплителен уред. За да възвърнат формата си и да се нанасят лесно, сложете ги в хладилника. Лятото можете да ги съхранявате там.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия