Кога красотата става опасна?

2014-11-28 16:45:00
Кога красотата става опасна?
Снимка: freedigitalphotos.net

Замисляли ли сте се, че красотата може да е опасна? Всяко момиче се стреми да бъде красиво, да изглежда добре и да се поддържа. Но трябва да знаете, че дори някои прости разкрасителни процедури могат да бъдат опасни за здравето и наистина да ви навредят. Какво имаме предвид?

 

Избелване на зъбите. Красивата усмивка и белите зъби са задължителен елемент от визията ни. Но не бива да пропускаме ежедневната грижа. Най-добре е да полагате грижи за зъбите си всеки ден, защото избелването може да е много опасно. Повечето препарати за избелване на зъбите, които стоматолозите използват, са вредни, защото изтъняват емайла. Така се образуват кариеси, повишава се чувствителността на зъбите.

 

Грим. Професионалните гримове, тестерите по магазините и гримовете на приятелките ви трябва да провокират вниманието ви. Когато сте при професионален гримьор е важно да сте сигурни, че той спазва нужната хигиена. Важно е червилото да се слага с тампонче, което се изхвърля след това. Тестерите по магазините са пълни с всякакви микроби и не бива да слагате от тях върху лицето си. Пробвайте цветовете върху ръката си. Не споделяйте гримовете с приятелките си и не използвайте техните. Можете да си предадете различни бактерии, както и херпес, който не се лекува.

 

Татуси и пиърсинг. Татуировките и пиърсингите са много модерни, но бъдете внимателни с тях. Когато избирате студио, бъдете внимателни и проверете дали наистина мястото е чисто. Показателно е каква е тоалетната. Ако видите нещо съмнително, откажете се.

 

Маникюр и педикюр. Студиата за красота понякога имат съмнителна хигиена. Важно е инструментите да са стерилни и да се използва дезинфектант. Ваничката за педикюр трябва да се сменя след всеки клиент.

 

Същото важи и за фризьорите. Гребените трябва да са чисти и да се дезинфекцират след всеки клиент. Ако се боядисвате за пръв път с дадена боя, не пропускайте теста за алергии. В салоните често пъти пренебрегват този тест, но той е важен. Може да ви спести много главоболия, защото ако сте алергични, може да получите обрив, косопад, сърбеж и други неприятни симптоми.

 

Кола маска. В повечето случаи козметичките работят без ръкавици, което улеснява предаването на кожни болести. Бъдете внимателни и настоявайте да използват ръкавици. Също така следете дали се подменя постелката на кушетката. Важно е да е чисто, защото можете да се сдобиете с инфекция или кожен проблем.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
DarthLord
преди 9 години

Когато започне да убива.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия