Правила за красотата, която всяка тийнейджърка е добре да знае [част втора]

2014-12-03 12:26:00
Правила за красотата, която всяка тийнейджърка е добре да знае [част втора]
Снимка: thinkstockphotos.com

Хубаво е докато си млада, да научиш важни съвети за красотата, които да прилагаш през целия си живот. Не забравяй, че красотата и привлекателният външен вид са до време и ако не започнеш да се грижиш за себе си от рано, след години ще изглеждаш доста по-възрастна, отколкото всъщност си. За да бъдеш красива цял живот и да остарееш достойно, виж 10 от най-важните и често пренебрегвани техники за поддържане на естествената ни красота: 


Грижи се за маникюра си – това може да го правиш както при професионалист, така и у дома. Ако нямаш излишно време и пари, за да ходиш редовно на маникюр, научи се да се грижиш за ноктите си у дома. Купи си хубава пола и продукти за подхранване, за да може маникюрът ти винаги да изглежда добре. Ако не си сръчна и ти е трудно да си рисуваш по ноктите, слагай си безцветен или перлен лак. Хубаво е от време на време да си правиш заздравителни маски и да потапяш ноктите си в лимонов сок, за да ги засилиш и подхраниш по естествен начин.

 

 

Не прекалявай с гримирането – хубаво е жените да си слагат грим, за да подчертаят своите предимства и да прикрият недостатъците си, но трябва се гримират в границите на разумното. Също така е добре да имаш ежедневен грим и тежък грим, предназначен за излизане на купон или дискотека. Избягвай да си слагаш прекалено много грим, защото така хората няма да видят естествената ти красота и истинската ти същност и ще те знаят като „момичето с многото грим“. Също така рискуваш, ако прекалиш с грима, да се загрозиш, вместо да постигнеш така желания ефект – да изглеждаш още по-хубава.

 

Грижи се за косата си – голяма част от момичетата прекаляват с миенето на косата си, защото смятат, че колкото по-често го правят, толкова по-добре изглеждат. Истината е, че прекалено честото миене на косата уврежда косъма и го лишава от неговия естествен защитен слой. По този начин косата се омазнява още по-бързо и по-лесно се накъсва. Ежедневното миене води до изсушаване на косъма, което от своя страна води до загуба на блясъка и изтъняване на косата. В същото време косата не бива да се остава мазна и прекалено дълго време, защото това може да доведе до кожно раздразнение на скалпа, сърбежи и косопад. Сама прецени през колко дни е нужно да миеш косата си, за да я поддържаш чиста, без да ѝ вредиш.

 

Гримирай или очите, или устните – ако искаш да си сложиш ярко червено червило, трябва да не си слагаш нищо повече от спирала на очите, а ако искаш да си направиш опушен грим, не бива да си слагаш нещо по-силно от балсам или гланц на устните. В никакъв случай не бива да имаш едновременно силно гримирани устни и очи.

 

Не изсушавай косата си – със сигурност от време на време ти се иска да разнообразиш външния си вид, като си промениш цвета на косата. За съжаление, боята не действа благоприятно на косата и я уврежда. Редовната употреба на боя натоварва косата, съсипва нейния естествен цвят и я изсушава. Затова е по-добре да отложиш боядисването за тогава, когато наистина имаш нужда от това, т.е когато започне да ти побелява косата. Междувременно може да променяш визията си с шампоани – бои или къна.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия