Ежедневното пътуване до училище е вредно за здравето

2014-11-28 12:20:00
Ежедневното пътуване до училище е вредно за здравето
Снимка: thinkstockphotos.com

Ежедневното пътуване до училище или работа с личен или обществен превоз е вредно за здравето, пише в. „Daily Express“.

 

Наскоро направено проучване показва, че 20% от хората, които пътуват до училище или работа с автомобил или градски транспорт, се оплакват от болки в областта на шията и гърба, както и от проблеми с мускулите и ставите.

 

 

Повечето хора предпочитат да се предвижват с автомобили, но според проучването именно те са най-неудобният транспорт и цели 64% от хората, които ги използват, се оплакват от болки. Подобни оплаквания имат едва 11% от хората, които използват като начин за предвижване градския транспорт и 5% от тези, които се возят с метрото.

 

Мъжете и жените, които ежедневно използват услугите на градския транспорт, имат оплаквания, защото често няма достатъчно място в превозното средство.

 

"Всекидневното пътуване с личен или обществен транспорт до училище оказва сериозен ефект върху тялото. С течение на времето и ако не се обръща необходимото внимание, тези оплаквания могат да прераснат в траен проблем с мускулите и ставите", твърдят специалистите.

 

Най-малко оплаквания имат тези, които се движат най-много, а именно – пешеходците и велосипедистите.

 

Хората често имат болки в гърба, шията, мускулите и ставите, защото повечето от тях прекарват в една и съща поза около 3-4 часа дневно.

 

За да не си вредиш на здравето, придвижвай се пеша или с велосипед, движи се при всяка възможност и не се заседявай дълго време на едно място.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия