Избор и комбинации при кожените дрехи

2014-10-29 17:01:00
Избор и комбинации при кожените дрехи
Снимка: freedigitalphotos.net

Увлечението на много от водещите световни дизайнери по пънк модата наложи кожените панталони като хит на настоящия есенно-зимен сезон. Подчертано атрактивни, дръзки и стилни, те моментално привличат вниманието. Факт е обаче, че са доста специфична дреха и затова изборът и носенето им трябва да бъдат подчинени на определени правила на естетиката и добрия стил. Предлагаме ви съвети и идеи в тази посока.

 

Основното нещо, с което трябва да съобразите избора на кожен панталон, е фигурата ви. Имайте предвид, че за разлика от други типове панталони, той няма да прикрие евентуалните й несъвършенства, а ще ги подчертае допълнително. Бъдете особено внимателни, ако имате широк ханш или пълни бедра. От основните модели кожен панталон – прав или тесен, можете да си позволите да носите единствено първия. Ако пък краката ви не са особено дълги, стойте далеч от по-късите крачоли. Препоръчително е да си потърсите панталон с висока талия и да го носите с обувки на висок ток в същия цвят като него.

 

 

Коженият панталон трябва да ви е точно помярка - нито прекалено широк, нито прекалено тесен. Дори моделът да е от онези, които прилягат плътно по краката, най-важното е да се чувствате комфортно в него. В никакъв случай не си купувайте по-малък размер с надеждата, че той ще ви направи да изглеждате по-слаба.

 

Какъвто и модел да е коженият ви панталон, можете да го съчетавате спокойно с бяла риза. Комбинацията с подобни облекла е ненатрапчиво елегантна и подходяща за разнообразни поводи. Ще „смекчите" кожата, като я комбинирате с горни дрехи на няколко пласта - например плетен пуловер, под който има женствена блуза, а отгоре - сако. Довършете тоалета с изчистени боти и семпли аксесоари.

 

Ако панталонът ви е тесен или тип клин, го носете с по-свободни облекла. Избягвайте да го комбинирате с прилепнали блузи, тъй като вместо шик, ще изглеждате евтино. Черното е класика в жанра при кожените панталони, но можете спокойно да заложите и на друг цвят за още по-атрактивно излъчване. Кафявото, бежовото, тъмносиньото, тъмнозеленото и бордото са отличен избор.

 

Избягвайте да съчетавате кожения панталон с блестящи и прозрачни облекла. Залагайте на изчистени варианти от меки материи. Не е никак добра идея да се покривате с кожа от главата до петите  освен ако не сте рокпевица. Разбира се, обувките и аксесоарите, които носите с панталона, може да са кожени. За постигане на атрактивен небрежно-елегантен стил съчетайте кожения панталон с туника или с минирокля. Отгоре може да сложите сако или по-късо яке. Комбинацията между кожа и деним е отлична. Постигнете лесно стрийт-стил, като носите панталона си с риза или с яке.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия