Защо трябва задължително да имаме бяла риза в гардероба си [част първа]

2014-08-02 15:08:00
Защо трябва задължително да имаме бяла риза в гардероба си [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Бялото като цвят и ризата като част от облеклото са съвършена комбинация, която превръща дрехата в символ. По-романтично казано, бялата риза е машина на времето, която може да ни пренесе през всички години и сезони. Лесно можете да си представите историята на еволюцията ѝ - като смяната на първоначалния модел на бялата риза, която се е носела като бельо, до съвременните десени, които са признак за добър вкус и елегантност.

 

Дамска или мъжка. „Каквато искате да бъде, тя ще пасне на всичко“, твърди известната дизайнерка Каролина Херера. Много са вариантите на тема бяла риза, но класическият модел е онова, което е трябва да има във всеки гардероб - и при дамите, и при господата.

 

 

Класическата бяла риза е с ясно дефинирана, семпла линия, която следва линията на тялото, но не прилепва по него. Това означава, че раменете на ризата пасват съвършено на нашите рамене, маншетите стигат до средата на китката, а кройката е леко стеснена в талията. Класическият модел е с твърда бяла яка и бели ненатрапчиви копчета. Непреходният ѝ чар е резултат от съвършена кройка, при която никакви детайли не са в състояние да отклонят вниманието от приказната ѝ белота. Естествено основната материя е памукът.

 

Бял сутиен. Заради факта, че прозира - от „забелязва се“ до „всичко се вижда“, е изключително важно да се съобразите с това, какво носите под ризата, особено когато върху дрехата не носите нищо друго. При дамските модели изборът на сутиен е прецизен показател за добрия вкус. Но навремето модата беше да се носят мокасини с бели спортни чорапи? Във всеки случай, ако не сме сигурни дали да бъде единият или другият вариант, е редно да се обърнем към класическите модели, дори и при избора на сутиен под бялата риза.

 

Бял, непрозрачен, без дантели. Понякога е по-добре да заложим и на сутиен цвят слонова кост или шампанско. Разбира се, не бежов, защото ще се вижда, че е друг цвят. Но по-убитото бяло като шампанското е добър избор, защото то не искри така както чисто белия цвят.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия