Съвети при избора на червило

2014-09-03 17:01:00
Съвети при избора на червило
Снимка: freedigitalphotos.net

Червилото е любим аксесоар на почти всяка дама. В днешния свят имаме огромно разнообразие от всякакви гримове за устни, защото червилото е претърпяло всякакви модификации. Ако преди години жените са познавали само стиковете за устни, днес имаме балсами, глосове, гланцове, желета и др. Това прави червилото още по-популярно сред жените и всяка може да намери подходящото за себе си. Сега ще споделим идеи и съвети, свързани с подчертаването на женските устни.

 

Изберете правилното за вас червило. За съжаление, ставаме свидетели на много неприятни гледки, защото някои момичета са склонни да си слагат грим, който не им отива, само защото е модерно. Съветваме ви да не се доверявате сляпо на модата, а да потърсите червило, което ви отива.

 


 

Трябва да си изберете цвета според тена на кожата, размера на устните, цвета на останалия грим и цвета на тоалета. Съобразете червилото си с всички тези фактори, защото се получават грешки като розово червило с червена блуза. Важно е да имате предвид и плътността на самия продукт. В магазините има тестери, които можете да пробвате върху кожата си. Не използвайте тестери върху устните си, защото са пипани от много клиенти и можете да си докарате дори херпес. Нанесете червилото на ръката си, но имайте предвид, че устните са с малко по-тъмен цвят и червилото няма да е съвсем същото.

 

Внимателно с молива за устни! Моливът може да е чудесен инструмент, но само ако знаете как да го ползвате. Той трябва да служи за подчертаване на контура около устните, но не бива да се забелязва. Моливът трябва да е невидим, след като нанесете червилото. Изберете молив, с един нюанс по-тъмен от червилото, но не и повече. Винаги очертавайте устните като не излизате извън контура, иначе рискувате да изглеждате смешно.

 

Светли тонове срещу супер тъмни червила. Модата се променя постоянно, а момичетата понякога я следват сляпо. Преди известно време беше модерно да се използват червила с телесен цвят. За съжаление, някои млади дами прекаляваха с бледото червило. То може да изглежда добре, но не и когато е прекалено светло. Също така то служи, за да се подчертаят очите. Ако имате силен очен грим, може да сложите блед гланц или червило в цвят близък до телесния, но никога по-светъл.

 

Другата крайност не е по-добро решение. На мода се върнаха по-тъмните червила, по-точно червените нюанси. Те могат да изглеждат страхотно, но ако внимавате. Не слагайте силен очен грим, ако нанасяте червено червило. Една очна линия или черен молив и спирала, са достатъчни. Изберете правилният нюанс. Червеното може да варира от по-тъмно до алено, а това има огромно значение. Ако сте с много светла кожа, ще изглеждате още по-светла, благодарение на червените нюанси. Ако имате малки устни, не слагайте червено червило, то още повече ще ги смали.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия