Как да подберем правилното червило и как да го нанесем?

2013-12-27 12:32:00
Как да подберем правилното червило и как да го нанесем?
Снимка: freedigitalphotos.net

Не обвинявайте съдбата, че не ви е дарила със секси устни ала Анджелина Джоли или Моника Белучи. Тези на Гуинет Полтроу например са доста тънки, но тя също членува в клуба на най-красивите жени. Тайната е в правилно поставеното червило, което да скрие недостатъците и да открие достойнствата.

 

Червилото е истинския завършек на грима на една дама. Ако е подбрано правилно, то може да бъде и страхотен акцент, без да са необходими други гримове по лицето ви. В зависимост от тена на вашата кожа, от дрехата, с която сте, трябва да изберете подходящите нюанси за вас.

 

Тънки устни. Избягвайте тъмните нюанси, тъй като те визуално намаляват и бездруго фина­та форма. Нанасяйте червилото, без да подчертавате контура.

 

Малки устни. Първо нанесете червило, а след това молив от ъгълчетата към вътрешността. Около един сантиметър преди средата на устните спрете да натискате толкова, рисувайки колкото се може по-бледа линия.

 

 

Контур. Изравнете формата им с червило в телесен цвят, след което запълнете с желания нюанс в посока от ъгълчетата към средата.

 

Плътни и обемни устни. Радвайте се, че природата ви е дала повече. Все пак не бива да шокирате околните с крещящи цветове. По-добре използвайте нежни, пастелни нюанси. Преди да поставите червилото, очер­тайте с молив в телесен цвят.

 

Както при нанасянето на сенки или очна линия, така и при слагане на червилото има няколко по-важни момента. Така наречените тънкости при нанасянето на червило ще го направят по-дълготрайно, а вашите устни ще изглеждат по-секси и по-обемни.


Моливът за устни трябва да бъде близък до тона на червилото, в най-добрия случай да е съвсем малко по-тъмен от самото червило. Ако не успеете да намерите желания цвят, можете да се доверите на молив в неутрален цвят.

 

По желание отгоре върху нанесеното вече червило можете да добавите и гланц, но не прекалявайте. Сложете съвсем леко – за блясък.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
FuckDaPolice
преди 10 години

Аз пък си мислех, че просто си намацвам червилото на устните и УАУ..въпреки, че не ползвам)


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия