Червеното червило е винаги на мода - съвети и трикове

2014-06-15 12:01:00
Червеното червило е винаги на мода - съвети и трикове
Снимка: freedigitalphotos.net

Устните са една от най-сексапилните части в женското тяло. Всяко момиче иска да има красиви и сексапилни устни, които да молят за целувки. Това е причината да ползваме какви ли не глосове, червила и козметики за устни, а някои момичета дори прибягват до услугите на естетичната и пластична хирургия.

 

Факт е, че повечето жени не могат без любимия си гланц или червило. А в последно време е много модерно червило в червени нюанси. То може да седи много стилно с черна очна линия и малко цвят по скулите. Червеното червило привлича най-много мъжки погледи и казват, че то е задължително в несесера на всяка дама, както и малката черна рокля.

 

Но от червено до червено има много тънкости. Според специалистите в макияжа този цвят има повече от 30 нюанса. Подходящият зависи от формата на устните, тена на кожата, цвета на косата и повода.

 

 

Алените устни трябва да са по-плътни. Тъмночервеното не отива на тънките, тъй като оптически допълнително ги изтънява. Добре е да са с повече гланц, който да им при-даде обем.

 

Наситено червено червило е подходящо за дамите със светъл тен. При по-бяла кожа отиват портокалови нюанси, които омекотяват наситения цвят. Също и коралово червено, тъмночервено и червено с розови оттенъци. Виненочервените тонове са подходящи за светла кожа, която обаче не розовее.

 

По-тъмните махагонови нюанси на червеното са идеални за жени с бронзов тен. При тъмна кожа са добри тъмни цветове, боровинка, малина, бордо. За лунички и червени коси чудесно пасва керемиденото и в никакъв случай розово-червено. Червилото с наситено червен цвят е подходящо за брюнетките, по-тъмните нюанси пък са идеални за блондинките.

 

Най-добре е да не използвате прекалено силни червила за ежедневието си. За дневен грим изберете малиново или черешово, защото са по-меки. За вечерна визия може да експериментирате повече и да изберете по-силен грим.

 

Моливът за устни е много важен, защото пречи на червилото да се размазва. Изберете цвят, който е същия с червилото, защото не бива да се вижда молива. Нанесете го много прецизно, защото всяка грешка ще се вижда. Не излизайте извън очертанията на устните, ако си мислите, че това ще ги уголеми оптически, лъжете се.

 

Червеното червило може да остави неприятни следи по дрехите ви, да се размаже около устните ви и по зъбите. Трябва да внимавате да не съсипете тоалета си. Освен това, то стои много грозно на напукани устни. Преди да нанесете червилото, нанесете балсам за устни и стойте така поне половин час. След това нанесете червения цвят.

 

Червеното червило не отива със силен грим на очите, затова ако сте избрали да подчертаете устните си, сложете на очите си само молив/очна линия и спирала.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия