Няколко любопитни отговора на въпроси, свързани с женските гърди

2014-08-12 17:59:00
Няколко любопитни отговора на въпроси, свързани с женските гърди
Снимка: freeimages.com

Нормално ли е двете ми гърди да са различни? Да! Това е напълно нормално. Може би не вярвате, но и двете половини на лицето ви са различни. Лявата половина на тялото ви е различна от дясната, дори ръцете ви не са еднакви. Просто при гърдите го забелязвате по-осезаемо. Според проучване, 44% от жените признават, че едната им гърда е по-малка от другата. Успокойте се, при всички жени е така, просто при някои се забелязва по-малко.

 

Косъмчетата около ареолите нормални ли са? Да. Нормално е да имате няколко косъма около ареолите на зърната. Ако това ви притеснява, може да ги отстраните с помощта на ножичка или пинцета. Не ги бръснете, защото зоната е деликатна.

 

Мога ли да стигна до оргазъм само чрез докосване на гърдите? Да, можете. Струва ви се странно, но при някои жени това е реалност. Гърдите са много чувствително място от женското тяло и по-специално зърната. Те са пълни с нервни окончания, които възбуждат жената. Тези нерви са свързани със същата част от мозъка, която отговаря за гениталиите. Затова за някои жени е много лесно да свършат само от стимулация на гърдите.

 

 

Гърдите мускул ли са? Не. Те са съставени от жлези и мазнини. Все пак тяхната основна мисия е произвеждането на мляко. Размера на бюста зависи основно от размера на млечните жлези. Разбира се, ако имате малък бюст не означава, че няма да имате достатъчно кърма. Като цяло количеството мляко, което има една жена, не зависи от големината на бюста.

 

Колко е тежестта на гърдите? Чудили ли сте се колко тежи бюстът ви? Смята се, че средностатистическият бюст е около 150-200 грама. Разбира се, това е индивидуално, защото при някои жени тази цифра е много над 200, при други, под 150 грама.

 

Колко жени носят неподходящ размер сутиен? Ще се учудите, но повече от 85% от жените носят сутиен, който не е по техен размер. Това не е добре, защото неподходящият размер може да доведе дори до гръбначни изкривявания, болки във гърба и кръста. Не забравяйте, че гърдите променят размера си. Когато отслабвате или надебелявате, ако сте бременна и преди менструация. Не бива д пренебрегвате този факт. Затова си набавете и няколко по-свободни сутиени, за дните около менструацията, когато гърдите се подуват.

 

Повечето жени са недоволни от бюста си. За съжаление, да! Оказва се, че много малко жени са доволни от бюста си. Всяка трета жена на възраст от 18 до 65 иска да промени нещо в гърдите си. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия