Няколко съвета за по-красив бюст

2014-01-12 17:16:00
Няколко съвета за по-красив бюст
Снимка: freedigitalphotos.net

Женските гърди винаги са били предмет на страстни дискусии в прекия и преносния смисъл на думата. Има различни мнения по въпроса кой размер е по-съблазнителен - малкият или големият, но едно е сигурно - добре изглеждащият бюст е немислим без всекидневни грижи. За да имате стегнат и 'наперен' бюст, трябва да съумеете на първо място да намалите вредите, които оказват времето и гравитацията върху женското тяло. А това няма да е толкова трудно, ако се придържате към следващите прости правила.

 

Поддържайте здравословно тегло - нищо не влияе толкова пагубно върху външния вид на женските гърди, колкото промяната в теглото. Избягвайте диети, които обещават чудотворно сваляне на килограми, защото след тях рискът от възвръщане на предишното тегло, че и успеете бързо да свалите желаните килограми, тъй като това неминуемо ще доведе до увисване на гърдите.

 

Изберете походящия сутиен. Бъдете изключително внимателни, когато си купувате бельо. Един сутиен може да изглежда страхотно върху манекена, но изобщо да не е подходящ за вашия бюст. Имайте предвид, че грешният размер или форма на сутиена могат да ви направят да изглеждате с пет килограма отгоре.

 

 

Водещо в избора на горно бельо трябва да е неговото удобство. Препоръчително е жените с голям бюст да се насочат към сутиени, чиято задна лента е широка, защото те придържат по-добре. Не толкова пищните дами могат да си позволят сутиени с подплънки, но трябва да знаят, че те не позволяват на кожата да диша и затова не са подходящи за всекидневна употреба.

 

Стойте изправени - добрата позиция на тялото е задължителна, ако искате да имате хубави гърди. Не забравяйте. че изправената стойка прави бюста ви да изглежда оптически по-голям. За да поддържате гръдните мускули във форма, най-подходящи са упражненията в легнало положение с топка или малки дъмбели. Ако забележите. че големият бюст е причина за някакво гръбначно изкривяване, веднага се обърнете към специалист физиотерапевт. Той ще ви изготви съответната фитнес програма или ще ви насочи към подходящия спорт.

 

Говорейки за упражнения - когато практикувате спортове, свързани с интензивна физическа активност, като тенис, аеробика, джогинг, баскетбол, винаги носете т.нар. спортни сутиени. Без съответното подходящо бельо ще постигнете обратния ефект и вместо да стегнете своето тяло, ще предизвикате увисване на гърдите. Изследвания са установили, че при спортуване бюстът увисва с 40 процента по- малко при жените, които носят обикновен сутиен, и със 78 процента по-малко при тези със спортен.

 

Сухата кожа. Гърдите често страдат от дехидратация, тъй като немалко жени пренебрегват тази част от тялото, когато нанасят овлажняващи лосиони. Бюстът и кожата около него се нуждаят от специална грижа, за да се запази тяхната еластичност, а масажите посредством кръгови движения са силно препоръчителни.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия