Няколко мита за къдравата коса

2014-07-24 13:30:00
Няколко мита за къдравата коса
Снимка: freedigitalphotos.net

Косата е едно от най-красивите неща в една жена. Много е важно да поддържаме гривите си здрави и красиви. Проблемът е, че повечето момичета искат да имат много по-различна коса и все намират нещо, което не им харесва в собствената им грива. Къдрокоските искат прави коси, както и обратното. В днешно време е лесно да постигнем този ефект, благодарение на пресите, машите, сешоарите, фризьорите и козметиката за коса. Днес ще поговорим за къдравите коси и ще развенчаем няколко мита, свързани с този тип коса.

 

Мит 1: всички къдрави момичета имат плътни и гъсти коси! Това, че сте къдрава изобщо не обуславя гъста коса. Най-често хората си мислят, че къдрокоските са с по-гъсти коси, защото имат повече обем, в сравнение с момичетата, които имат прави коси. Някои момичета са къдрави, но изобщо нямат дебел косъм или гъста коса.

 

 

Мит 2: къдравите коси са по-лесни за оформяне в естествени прически. И това е само мит. Момичетата с прави коси си мислят, че къдрокоските могат да излязат навън без много приготовления по прическата и така ще изглеждат супер. Всъщност не! Къдравите коси имат нужда от немалко усилия, за да бъдат обуздани. Трябва да се сложат стилизанти, дори ако косата не се суши със сешоар, за да може да се оформят къдриците, а да не стоят разпилени и рошави. Освен това, тези стилизанти често са скъпи, а цялото приготовление за естествената визия може да коства толкова време, колкото да се направи цяла прическа.

 

 

Мит 3: всички къдрави коси са сухи и увредени. Факт е, че правите коси се омазняват по-бързо. Но това няма общо с поддържането на косата и увреждането. Ако имате права коса, тя също може да бъде суха, особено ако използвате преси и сешоари, защото те я увреждат. Ако поддържате косата си, няма значение дали е къдрава или права, тя ще изглежда добре.

 

Мит 4: ако имате къдрава коса, трябва да пропускате шампоана. Това е пълна глупост. Къдравите коси могат да издържат ден-два повече без да имат нужда от къпане, в сравнение с правите. Но това не означава, че не бива да се ползва шампоан. Мазнината и натрупаната мръсотия трябва да бъдат отмити. Шампоанът е нужен за всеки тип коса, но трябва да бъде правилно подбран.

 

Мит 5: всички къдрави момичета искат прави коси. Разбира се, това не е вярно. Може би много момичета не харесват къдравата си коса, защото е трудна за оформяне и непослушна, но това не значи, че искат да имат прави коси.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия