Кои са най-вредните процедури и продукти за коса?

2014-06-30 18:25:00
Кои са най-вредните процедури и продукти за коса?
Снимка: freedigitalphotos.net

Виждали ли сте млади момичета с напълно изгорена и съсипана коса? Вие съжалявали ли сте след някоя процедура? Случвало ли ви се е да съсипете косата си с козметика? Това наистина е неприятно, защото косата е един от най-женствените аксесоари. Сега ще поговорим за това как да опазим косата си от увреждане и кои са най-вредните процедури и продукти.

 

Боядисване. Всички знаем колко е грозно побеляла жена да не боядисва косата си. Наистина цвета на косата е много важен. Но това не значи, че боядисването е полезно. Съветваме ви да избягвате промените в цвета си, особено когато не ви се налага, защото нямате бели коси. Боята е вредна, дори боите без амоняк, също увреждат косата. Ако променяте цвета си с повече от два тона, очаквайте косата ви да се изтощи много.

 

 

Топлинна обработка. Ако сте къдрава, вероятно искате да сте с права коса, а ако имате права коса по рождение, се чудите как да се накъдрите. Съветваме ви да оставяте косата си по-често в оригиналния й вид, защото ако редовно я оформяте с преса, маша или сешоар, тя ще се изтощи. Много е вредно да се използват тези уреди, а ако го правите всеки ден или на няколко дни, очаквайте скоро да изтощите косата си и тя да загуби всякакъв вид.

 

Топиране. Това е още едно нещо, пагубно за косата. Сресването на косъма по този начин, сериозно го уврежда. Най-горният слой бива разкъсан и става уязвим. Недейте да топирате косата си често, запазете това за по-специален случай, когато не може да не си направите прическа. Ежедневното топиране ще накара косата ви да се къса и да има нездрав вид.

 

Перманентно къдрене или изправяне. Това са изключително вредни процедури. Най-добре е да не се подлагате на тях, защото могат да доведат дори до косопад. Химикалите, които се използват, са изключително силни и вредни. Освен това, ако не сте доволни от резултата, ще трябва да се търпите в този вид няколко месеца, докато се развали ефектът.

 

Козметика. Факт е, че повечето жени се доверяват на продукти, които се рекламират или са в хубави опаковки. Малко са тези, които четат етикетите. Старайте се да го правите, защото сами не разбирате как увреждате косата си. Много продукти съдържат силикон и парабени. Парабените са вещества, които съхраняват козметиката по-дълго и я държат в течен вид. Или иначе казано, това са консерванти. Парабените и силиконите са вредни за косата и могат само да я накарат да изглежда зле. Внимавайте какво си купувате и четете внимателно опаковките.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия