Десет храни, предпазващи вагината от инфекции

2014-07-16 16:31:00
Десет храни, предпазващи вагината от инфекции
Снимка: freedigitalphotos.net

Вероятно може да ви подейства като доста голяма изненада, но храната, която консумирате има голям ефект върху здравето на вагината ви. Ако ви се е случвало понякога да дете аспержи и да забележите, така да се каже, малко по-силна миризма там долу, тогава вече знаете, че максимата"вие сте това, което ядете" наистина действа с пълна сила.

 

Здравите вагини имат естествено кисело рН ниво и множество здравословни бактерии, които са там, за да помогнат за предпазване от инфекции. Въпреки това, някои храни могат да повлияят на нивата на рН и да променят начина по който вагината ви мирише и се усеща на вкус. Кои са храните, които могат да повлияят на вашия естествен баланс? Подправки, лук, чесън, червено месо, млечни продукти, аспержи, броколи и дори алкохол. Но не се бойте! Не е нужно да изключвате тези храни от дневния си хранителен прием. Просто трябва да поддържате нещата балансирани като приемате достатъчни количества вода и тези десет храни, които ще ви помогнат да пазите вагината си здрава - с балансирани нивата на рН!

 

Банани. Сладки и вкусни, бананите са също добър източник на витамини B6 и C, както и манган, калий, биотин и мед.

 

Киселото мляко съдържа живи и активни бактерии, които са пробиотици. Те участват в подпомагането на влагалището да поддържа здравословен баланс на киселинност (рН).

 

 

Киноа. Пълнозърнестите храни са важни, за да се запазите здрави, а киноа съдържа пълноценни протеини, магнезий, фосфор и манган – все жизненоважни хранителни елементи.

 

Сладки картофи. Пълен с витамин А, В6 и С, както и на калий и манган, сладките картофи са винаги вкусно лакомство.

 

Яйцата. Въпреки, че те са с високо съдържание на холестерол (100 процента концентриран в жълтъка), яйцата са добър източник на протеини, рибофлавин и витамин B12.

 

Царевицата. Тя се среща в различни разцветки - бяло, жълто, синьо и червено, и е пълна с витамин B3 и B6, фосфор и манган.

 

Спанак. Спанакът е чудесна тъмно зеленолистна култура и е пълен с всички видове полезни елемнти, включително ниацин, цинк, протеини, витамини A, C, E, K и В6, тиамин, рибофлавин, фолиева киселина, калций, желязо, магнезий, фосфор, калий, мед и манган.

 

Кафяв ориз. Още една чудесна пълнозърнеста култура. Кафявият ориз е чудесен източник на фибри, селен и манган.

 

Авокадо. Обичаме авокадото заради техния вкусен, кремообразен аромат почти толкова, колкото поради здравословните мазнини, фибри, витамини С и К и фолиева киселина, които съдържа.

 

Бразилски орехи. Те са солени и чудесен източник на протеин, както и селен, тиамин и витамин E. Можете да ги хапвате просто като лека закуска или да ги добавите към различни блюда.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия