Кои съставки в козметиката за какво служат? [част трета]

2014-07-05 12:01:00
Кои съставки в козметиката за какво служат? [част трета]
Снимка: freedigitalphotos.net

Козметиката е много важна за всяко момиче. Всички искаме да сме красиви и привлекателни, искаме да изглеждаме перфектно и да излъчваме положителна енергия. За да се чувстваме добре в кожата си, е много важно да се намираме за красиви. Сега ще поговорим за това кои съставки в козметиката за какво помагат. Много момичета искат да си купят хубави продукти, с които да се поддържат, но не знаят към какво да се насочат и не избират правилното за техните нужди.

 

Иланг-иланг. Иланг-илангът расте в тропическите райони на Азия, Филипините и Индонезия. Маслото се произвежда на Мадагаскар и Коморските острови. Маслото от иланг-иланг действа универсално на кожата като влияе положително както на суха, така и на мазна кожа, спомага за отстраняването на акне, благоприятно е за раздразнителна и увредена кожа. Това масло помага при ухапвания от насекоми, меко дезинфекцира и тонизира, стимулира кръвообращението в капилярите и великолепно подхранва клетките на кожата. Много е полезно при грижа за косата, особено за повредена и изтощена коса.

 

 

Коприва. Чували ли сте, че копривата може да се използва и в козметиката,  а не само в кулинарията. Ако питате някоя по-възрастна дама, тя ще ви разкаже, че вероятно си е правила отвара от коприва за да подсили и укрепи косата си. Ако искате по-бърз растеж, укрепване на косъма, хидратация и блясък, купувайте си шампоани с екстракт от коприва.

 

Мляко. Всеки знае легендата за Клеопатра, която се е къпела в мляко. Не знаем дали това е истина, но определено има как млякото да ви служи като средство за разкрасяване. То съдържа протеини и мазнини, които са изключително полезни за кожата. Ако искате повече гладкост и сияйна кожа, търсете козметични продукти, които съдържат млечни протеини.

 

Авокадо. Знаем, че то е вкусен плод, който е изкушение на много дами, но определено има как да ви разкраси. Авокадото е подходящо за суха коса и кожа, защото е богато на мазнини. То възстановява оптималния хидро баланс и придава свеж и отпочинал вид на кожата, прави косата мека и гладка. Интензивно подхранва и регенерира увредените коси. На пазара можете да намерите много продукти, които са базирани на този плод.

 

Зехтин. Няма как да го пропуснем, защото той наистина е изключително полезен. Става въпрос за студено пресования зехтин. Той съдържа изключително полезни вещества, които се запазват при обработката на маслото. Ако имате суха кожа и коса, той е идеален за вас, защото омекотява, хидратира и дава повече свежест. Смята се, че дори може да предпази кожата от бръчки.

 

Първата и втората част от статията четете тук и тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия