Кои са най-големите кошмари на дългокосите момичета?

2014-06-18 17:01:00
Кои са най-големите кошмари на дългокосите момичета?
Снимка: freedigitalphotos.net

Красивата коса е символ на женственост и може би това е най-важният „аксесоар“, с който природата е дарила жената. Какви ли не грижи полагаме за да имаме красиви и здрави коси, хубави прически и добра визия. Повечето момичета държат на дългата коса, защото така се харесват повече, други пък обичат да експериментират и не се страхуват да се подстрижат по-късо. Но е факт, че да имаш дълга коса е трудно. Сега ще споменем кои са най-големите кошмари на всяко дългокосо момиче.

 

 

Счупените гребени. Някои дългокоски имат гладки коси, които не се заплитат, но за повечето момичета сресването е кошмар. Краищата се заплитат, понякога е невъзможно да се срешат с дни. Особено ощетени са къдрокоските, които наистина не могат да се срешат. До някъде не им и трябва, защото иначе къдриците им биха се развалили. Ако имате сериозни проблеми с разресването на гривата си, помислете дали краищата ви не са прекалено изтощени и цъфтящи и ги подрежете. Използвайте спрей за коса, който ще направи гривата ви по-гладка и няма да е толкова невъзможно да вкарате гребен в косите си. Не дърпайте твърде много, защото може да накъсате косата си.

 

 

Прически. За някои дълкокоси момичета наистина е кошмар да си направят прическа. Това е така, защото дългата коса много тежи. Ако искате кок или друга ефектна прическа с прибрана коса, трябва да слагате много стилизанти и здрави ластици и фиби, за да не се отпусне след час-два и всичко да се развали. Най-добре прибягвайте до услугите на фризьор, ако имате важен повод и искате да изглеждате перфектно.

 

Сушенето е доста трудно. Всички знаем колко са вреди сешоарите, пресите и машите. Ако имате къса коса, тя лесно може да изсъхне без сешоар. Но ако гривата ви е дълга, особено в студените месеци, няма как да я изсушите без сешоар. Освен това е доста трудно, отнема немалко време. За да не горите косата си, съветваме ви никога да не я сушите до край, а винаги да я оставяте да доизсъхне сама.

 

Топлото време. Повечето хора обожават лятото, но дали всички дългокоси момичета са на това мнение? Лятото може да се окаже кошмарно за вас, ако имате дълга коса. Тя топли изключително много и то не само главата, а и раменете и гърба, защото се спуска надолу. Ако се чудите какво да правите, най-добре е да си връзвате косата, за да не ви е толкова топло. Има доста ефектни начини, които не изискват много умения. Пробвайте плитка тип „рибена кост“, защото тя е издръжлива и подходяща за летния сезон.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
RoxyM
преди 9 години

Ха-ха-ха. Абе вие да сте чували, че когато имаш дълга коса има куп начини да си спестиш всичко изброено.1. За да не се заплита ВИНАГИ ползваш балсам или маска при миене и така няма да "чупиш гребени". Освен това при много дълга коса ползвайте четки, а не гребени.2.С прическата е наистина малко трудно, но пък човек се учи и в един момент се научава да укротява гривата си.3.Да, зимата е трудно да изсъхне, за това винаги я мия вечер или когато не бързам. Така имам време да я изсуша.4. Лятото тежи и топли на врата, ама вие да сте чували за плитки, кокове, опашки...и каквито ви хрумнат начини за връзване? И така хем не ви пречи, хем сте модерни.Така, че хайде стига с драмите. От дете съм с коса до кръста, с малки прекъсвания, пък не съм умряла от това.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия