Няколко изпитани и ефикасни маски за лице

2013-02-07 13:01:00
Няколко изпитани и ефикасни маски за лице
Снимка: Dreamstime

Някои момичета не успяват да се организират и да намерят достатъчно време и финансови средства за себе си, за да посещават различни козметични салони и да полагат грижи за кожата си. Но не се притеснявайте, може да постигнете добри резултатите и у дома. Предлагаме ви няколко наистина добри маски, които ще хидратират, почистят, тонизират и ексфолират лицето ви:

 

 

Пилинг с портокали и мед – нужни са ви 1 жълтък, 1 чаена лъжица мед, 1/8 чаена чаша сок от портокал и 1 пакетче обикновен желатин. Разбъркайте всичко на едно място и намажете лицето си с получената смес. Стойте така в продължение на 20-30 минутки и след това измийте с хладка вода.

 

Почистваща маска с лимон и бадем – нужни са ви 2 супени лъжици прясно мляко, 1 супена лъжица лимонов сок и 1/8 чаша сурови бадеми. Разбийте продуктите и втрийте с кръгови движения по лицето. След това изплакнете с топла вода.

 

Маска за лице от мед и моркови - нужни са ви 2-3 моркова и 4 ½ чаени лъжици мед. Сварете зеленчуците и ги пресовайте, докато станат на пюре. Сложете меда и хубаво разбъркайте. Сложете сместа на лицето си и останете с маската 10 минути. Изплакнете с хладка вода.

 

Снимка: sxc.hu

 

Кокосово олио и авокадо за тялото – нужни са ви 2 плода авокадо, настъргани кори от 2 лимона и сока им, 3 чауни лъжици морска сол, ¼ чаша кокосово олио и ¼ чаена чаша мед. Разбийте продуктите, докато станат на крем. Намажете тялото си и останете така около 15-20 минути. Отмийте сместа с топла вода. Ако ви остане от крема, приберете го в хладилника и го използвате след няколко дни.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия