Как да спасите грима си от летните горещини

2014-06-11 12:29:00
Как да спасите грима си от летните горещини
Снимка: thinkstockphotos.com

През лятото е сравнително трудно да се опази гримът, но не е невъзможно. За да изглеждате максимално добре през горещите летни месеци, следвайте нашите съвети:

 

 

Не бива да пренебрегвате грижата за кожата на лицето. Третирайте я с подходящи продукти – измиващ гел, тоник и слънцезащитен крем. Хубаво е през лятото да смените нощния си крем с по-лек флуид или лосион. Не забравяйте от време на време да ексфолирате кожата на лицето си.

 

След като сте поставили основата на грима, идва ред на фиксацията. Препоръчваме ви да използвате прахообразна минерална пудра у дома, а когато излезете навън да носите със себе си матиращи листчета и компактна пудра, с които при нужда да освежите лицето си. През горещите летни месеци най-подходящи са гелообразните сенки и очни линии, които съчетават предимствата на кремообразните продукти и дълготрайността на прахообразните. Ако клепачите ви са по-мазни, задължително използвайте и база за сенки.

 

Дойде ред на устните. Първоначално те имат нужда от подхранване и защита, а след това от цвят. През лятото задължително трябва редовно да използвате балсам със съдържание на масла и SPF, за да избегнете тяхното напукване. Препоръчваме ви да използвате матови червила, защото са по-дълготрайни.

 

За да освежите и фиксирате грима на лицето си, използвайте термална вода. При нужда може да я впръскате директно към лицето от минимум 15 сантиметра разстояние.


 

Ако искате да предпазите грима си максимално през горещите летни месеци, обърнете внимание на храната, която ядете. Избягвайте храни и напитки, които засилват потенето – пикантни ястия, кафе и алкохол. Наблегнете на консумацията на моркови, тъмни салати и сладки картофи, в които има много витамини и минерали.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия