Ежедневен грим в няколко стъпки

2014-05-17 12:09:00
Ежедневен грим в няколко стъпки
Снимка: freedigitalphotos.net

Някои дни искате вашия грим да изглежда естествено и не е твърде "направен" – когато отивате на училище, на кафе с приятелка или събота и неделя, когато се разхождате с кучето и тайфата в парка, обиколка по магазините в града или шопинг в мола. С подходящите продукти и техники, можете да се възползвате максимално от естествената си красота, без да носите един тон грим.

 

Страхотният грим винаги започва от свежата кожа. Тя е изключително важна, защото трябва тенът да е изравнен, да изглеждате свежи и кожата ви да е чиста. Започнете с измиване, тонизиране и овлажняване на лицето. Пийте много вода, за да хидратирате лицето си отвътре. Кожните клетки са направени най-вече от вода и ако сте дехидратирани, кожата ви ще изглежда и я чувствате суха, дори може да се лющи. Не икономисвайте слънцезащитни продукти, само защото искате по-лек грим. Най-добрият избор е лек, без масло слънцезащитен крем с най-малко SPF 30.

 

Внимателно с количествата фон дьо тен! Пропуснете тежкото покритие с много фон дьо тен и пудра, ако искате да изглеждате естествени. За да покриете неравностите по кожата и възможните петна, използвайте BB крем, който ще овлажни кожата ви. Освен това, тези кремове имат по-лека формула и не запушват порите на кожата.

 

 

Поставянето на грима с пръсти или грим гъби, вместо четки също така ще се създаде по-естествен вид, твърдят гримьори. Трябва много хубаво да измиете ръцете си, ако с тях ще нанасяте грим! След това може да нанесете полупрозрачна пудра най-вече около челото, носа, брадичката. За по-сериозни недостатъци, може да използвате коректор. Той ще заличи дребните пъпки или белези.

 

Внимателно с ружа! Понякога ако сте много бледи, може да изглеждате доста зле, направо болнави. Ако обаче прекалите с ружа, ще приличате на куртизанка от преди няколко столетия. Важно е да има баланс, защото нито прекалената бледност, нито няколко слоя руж биха ви придали естествена визия. Ако изпитвате трудности да слагате руж, най-добре е да се упражнявате малко и да изпробвате нови техники. Ако искате да сте максимално естествени, избягвайте руж с прекалено червен цвят, заложете на прасковено. Също така не ви препоръчваме прекалено лъскави ружове, изберете класически такъв.

 

По-големи очи и устни. В женското лице, най-важни са очите и устните. Не се колебайте да ги подчертавате, защото те ще направят вида ви по-изразителен. Щом говорим за естествена визия, не бива да прекалявате с количеството. Сложете молив и спирала, те ще са достатъчни да подчертаят красотата на очите ви. Ако желаете, можете да добавите бляскави сенки с телесен цвят, които ще стоят добре и няма да тежат. Устните са не по-малко важни. Сложете любимия си глос и няма да сбъркате. Не е нужно да си слагате тъмно или ярко червило, ако не ви харесва. Достатъчен е просто малко блясък.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия