Кои са най-големите грешки в гримирането и как да ги избягваме?

2014-05-31 16:00:00
Кои са най-големите грешки в гримирането и как да ги избягваме?
Снимка: freedigitalphotos.net

Случвало ли ви се е да си купите козметика, която много ви харесва, а после да установите, че изобщо не ви отива? Виждали ли сте момичета, които не приличат на нищо, защото са съсипали визията си с твърде много или неправилно подбран грим. Разбира се, това са доста неприятни гледки и никое момиче не би искало да изглежда така. Сега ще посочим кои са най-големите грешки в гримирането и как да ги избегнем.

 

Когато си купувате фондьотен, избирайте го на дневна светлина. Нямате желание тенът на лицето ви да е различен от този на деколтето. Това лесно може да се случи, ако не подберете правилният цвят. Най-добре е да избирате на дневна светлина. Лошото е, че в повечето магазини светлината е доста подвеждаща. Най-добре е да отидете в близост до прозорец и там да решите кой тон е най-подходящ за вашето лице. Когато избирате, не нанасяйте предварително грим на лицето си. така най-лесно ще прецените кой е правилният вариант за вас.

 

С какво очертавате веждите си? Сигурни сме, че сте ставали свидетели на доста зле изглеждащи вежди, които са неестествени, нарисувани или дорисувани. Повечето жени си мислят, че най-добре могат да коригират веждите си с молив. Това не е така, защото той може да направи веждите ви с доста изкуствен и кукленски вид. Потърсете прахообразни сенки, които са малко по-светли от цвета на косата ви. Например, ако имате тъмно кестенява коса, изберете цвят карамел за веждите си.

 

 

Използвате бронзант? А нанасяте ли го правилно? Никога не го слагайте на цялото си лице, защото ще изглеждате доста комично. Бронзантът се нанася там, където слънцето би ви оставило загар. Най-добре го нанесете по челото, брадичката, носа и скулите. Така ще изглеждате сякаш наистина сте целунати от слънцето.

 

Кой е най-подходящият тон коректор, който прикрива тъмните кръгове под очите? Заложете на един тон по-светъл коректор от тена на лицето ви. Това съветват специалистите в областта на гримирането.

 

Проблеми с руменината? Това е една от основните модни грешки, които жените често правят. Не могат да си изберат правилният руж или го нанасят зле. Това може да ви накара да изглеждате като клоуни. Някои хора имат естествено румени бузи и не им се налага да използват руж. Други пък, са по-бледи и на тях много добре би им стояла малко руменина. Когато избирате руж, най-добре не купувайте нещо в прекалено червено. Заложете на прасковено или розово, това ще подчертае младежката ви визия. Когато нанасяте ружа, усмихнете се и тогава сложете малко количество от продукта.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия