Някои факта за целулита, които не знаете

2014-06-28 15:00:00
Някои факта за целулита, които не знаете
Снимка: freedigitalphotos.net

Целулитът е проблем на много млади момичета. За съжаление сме чували какви ли не твърдения за портокаловата кожа, някои верни, други не. Има много продукти на пазара, които не са ефикасни, а доста момичета прибягват към тях. Сега ще ви споделим няколко факта за целулита, които не знаете или в които се съмнявате.

 

Можете да прикриете целулита с малко златист загар по кожата. Да, наистина това работи. Няма как да се отървете от целулита, благодарение на слънцето, но може да го направите малко по-малко забележим. Не забравяйте, че не бива да прекалявате, особено ако мислите да посетите солариум. Той е вреден, затова най-добре се печете на слънце, но не прекалявайте. Друг вариант е да използвате автобронзант.

 

Диета с нисък прием на калории не може да се пребори с целулита. Няма нужда да се ограничавате прекалено много, ако искате да се преборите с портокаловата кожа. Гладът няма да помогне изобщо. Най-добрата диета, която може да повлияе на целулита е много течности, никакво газирано и по-малко въглехидрати.

 

 

Почти всяка жена има целулит. Не си мислете, че само вие имате този неприятен дефект. Почти всяка жена страда от този проблем. 80% от жените имат целулит. Целулитът се влошава с годините и става повече. Освен това, ако нямате добра двигателна култура и не спортувате, сте по-предразположени да имате целулит.

 

Ако отслабнете, целулитът ще намалее, но няма да изчезне. Ако сте с наднормено тегло и отслабнете, целулитът  също ще намалее. Това е съвсем нормално. Но ако сте в рамките на нормалното тегло за вашия ръст, не очаквайте особена промяна, дори да сте свалили няколко килограма.

 

Мъжете рядко имат целулит. За съжаление, колкото и да е нечестно е факт. Мъжете много рядко имат целулит. Оказва се, че за това са виновни хормоните. Целулитът представлява натрупване на мазнина, която тялото складира за всеки случай, за да се подсигури, ако жената забременее. Следователно мъжете нямат нужда от целулит. Тези, които имат, най-често са със свръх наднормено тегло или имат по-високи нива на женски хормони в тялото.

 

Кремовете против целулит не могат да излекуват проблема. За съжаление, няма крем, който да ви отърве от портокаловата кожа. Ако искате да се борите с целулита трябва да спазвате хранителен режим, да тренирате усилено и да си правите масажи. Може да използвате антицелулитен крем и с него да се масажирате. Тези няколко стъпки наистина биха имали ефект. Ограничете храни като газирано, пържено, junk food и наблегнете на пълнозърнести храни, крехко месо и много плодове. Не забравяйте да пиете и много вода.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия