Няколко съвета за борба с целулита, които наистина действат

2014-05-22 17:02:00
Няколко съвета за борба с целулита, които наистина действат
Снимка: freedigitalphotos.net

Скоро времето съвсем ще се затопли и ще извадим от гардероба късите поли и панталони, впитите тесни панталони и банските костюми. За някои момичета това е истински стрес, защото през зимата са се отпуснали и влизането във форма им се струва кошмар. Истината е, че няма как да се спасите от усилията, които трябва да положите, за да се отървете от портокаловата кожа. Най-добре започнете сега, за да може да имате видим ефект, докато стане време за море.

 

Ако имате целулит, това не означава, че сте дебела. Някои момичета, макар и слаби, имат този дефект. Това означава, че не ви трябва специална диета, но трябва да избягвате някои храни и да спортувате, поне малко.

 

Ако искате да отслабвате цялостно, най-добре заложете на диета и спорт. Съставете си хранителен режим, с който да не гладувате в никакъв случай. Спортувайте нещо, което ви е приятно и имате желание да се занимавате. Ако искате само да се отървете от целулита избягвайте всичко газирано, ограничете солта и пийте много вода, около 2.5- 5 литра на ден. Ограничете и сладкото, като цяло се откажете от десерта. Не яжте плод за десерт, а го хапнете половин час преди хранене.

 

 

Без спорт не правите нищо. Колкото и да се мъчите да ограничите сладкото и газираното, колкото и да се стараете да се храните правилно, ако не спортувате, не очаквайте резултати. Намерете спорт, който ви харесва, който ви е забавен, а не ви отегчава. Защо не пробвате да тичате в парка или да играете зумба? Това дори не изисква финанси, защото зумба можете да играете и вкъщи.

 

Масажи. Това е не по-малко важна стъпка към красиви бедра. Много козметични студиа предлагат масажи, които са специално насочени за борба с целулита. Ако не можете да си позволите такива масажи, най-добре е да си ги правите вкъщи. Важно е да споменем, че трябва да сте много редовни. Правете си масажи през ден. Сега ще ви посочим някои много полезни средства, които са на достъпни цени и имат ефект.

 

Утайка от кафе. Колкото и да не ви се вярва, утайката от кафе е много важна за борбата с портокаловата кожа. Не изхвърляйте утайката от сутрешното си кафе, а я запазете и си направете пилинг с нея. Тайната се крие в кофеина, който има изглаждащо действие. Неслучайно кофеинът е една от най-често употребяваните съставки в антицелулитните кремове.

 

Ексфолиант с морска сол. Подчертаваме, че е много важно солта да е морска. Тя съхранява ценните елементи – магнезий, калций, йод и желязо. Тя контролира натрупването на подкожни мазнини. Една чаша морска сол трябва да се смели на по-дребни частици, може да използвате блендер за тази цел. Прибавете 2 с.л зехтин и същото количество мед. Оставете сместа да престои около половин час. Можете да добавите няколко капки етерично масло от грейпфрут или розмарин.  Съхранявайте сместа в бурканче. Използвайте я като ексфолиант, тя ще премахне мъртвата кожа и ще повлияе на целулита. Тази процедура трябва да се прави два пъти седмично.

 

Масажно масло. Можете да намерите много продукти на пазара, но някои наистина не си заслужават. Ако нямате излишни пари, нищо не пречи да отделите няколко лева за домашно приготвено масло. За целта ви трябват 50 мл. бадемово масло и същото количество масло от карите (или ший, както е известно). Добавете няколко капки етерично масло от портокал. С тази смес масажирайте проблемните зони всяка вечер. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
radostcheto
преди 9 години

Трудно е да се пребориш с целулита - пробвах какво ли не,диети,масажите помогнаха до някаква степн спорт също,но доста често нямах време.. :(.Майка ми , ми подари един антицелулитен уред и благодарение на него сега кожата ми изглежда добре! :) (happy) Казва се Rio bum and Tight - използва EMS технология и така повдига и стяга зоната на задните части и бедрата.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия