Как да се справим с подутия корем

2014-05-27 16:48:00
Как да се справим с подутия корем
Снимка: tomcorsonknowles.com

Мнозина от нас са фенове на не чак толкова здравословната храна и въпреки множественото изследвания, колко вредна е тя, сякаш това не е достатъчно, за да ни откаже от нея. Единственият факт, който ни кара да се замислим над евентуално отказване на вредните изкушения, е подутият корем, който всеки един от нас мрази.

 

 

Ако и вие често страдате от този проблем и усещате неудобството му, сигурно ви е известно, че нерядко, освен, че е коремът е издут, усещаме и чувство на болка и досаден дискомфорт. За да спасите от това мъчение сме ви приготвили няколко съвета, чрез който може да си набавите необходимото облекчение. Ето ги и тях:

 

Вода

 

Да, както при почти всичко и тук водата е изключително важна. Пийте непрекъснато в немалки количества. Колкото повече вода пиете, толкова по-голям е шансът стомашно-чревният ви тракт да се прочисти по-бързо.

 

Хранене

 

За да се избавите от неприятния проблем е необходимо да ограничите млечните продукти, ако ги консумирате в по-големи количества. Също така забравете за хляба, пастата, ориза и всички „бели въглехидрати”.

 

Други храни, които могат да не ви се отразят добре са сушените плодове, мазните преработени хранителни продукти, полуфабрикати, както и плодови сокове и газирани напитки. Пренасочете се изцяло към природосъобразна храна и натурални продукти. Най-добре е да консумирате нискомаслено мляко, пълнозърнести храни, риба, зеленчуци и много вода.

 

Ако страдате и от запек, това може да окаже негативно влияние върху целия организъм и различни части на тялото. Блокажът в червата причинява тежест и натиск не само в стомаха, но и в долната част на гърба. Болките в кръста се влошават, ако редовно страдате от запек. Освен правилно хранене в случая е нужен и редовен спорт. Опитайте се да ходите повече, не използвайте асансьор, а изкачвайте стълбите с изправен гръб и стегнат стомах.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия