Кои храни изглеждат диетични без всъщност да са? [част първа]

2014-05-25 14:21:00
Кои храни изглеждат диетични без всъщност да са? [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

С идването на топлото време, със сигурност сте се решили най-после да свалите онези килца, които ви пречат да влезете в късите панталонки от миналата година или в прекрасната рокля, която си купихте от намалението в края на летния сезон. Хубаво е да се отървете от излишните килограми, защото те няма да ви трябват в следващите месеци. Ако сте си изградили вече и стратегия как да постигнете заветната цел, това е чудесно, но може би пропускате нещо. Има някои храни, които са доста калорични, а дори не предполагате. Сега ще ви споделим кои са те и защо трябва да ги избягвате, когато сте на диета.

 

Салата Цезар. Когато човек чуе думата „салата“, обикновено си представя нещо вкусно, свежо и диетично. Разбира се, не пропускаме факта, че салатите са и здравословни. Но ако искате да свалите излишните килограми, салата Цезар не е за вас. Оказва се, че една малка порция от тази любима салата, съдържа около 300-400 калории. Учудвате се? Благодарение на дресинга, който се слага в нея, тя изобщо не е диетична.

 

Смути. Предполагаме, че повечето знаят какво точно представлява смутито, но все пак ще разясним. Това е освежаваща здравословна напитка, която е направена най-често от плодове, прясно мляко и лед. Разликата с шейковете е, че в смутито няма допълнителна захар или друг подсладител.

 

 

И все пак защо да пропуснете смутито, когато искате да отслабнете? Защото в някои заведения смутитата се правят от замразени или захаросани плодове. Освен това смутитата не засищат. Представете си една купа плодове. Ако сте гладни, тя ще напълни стомаха ви и бързо ще забравите за глада. Но ако изпиете едно смути, изобщо няма да е същото.

 

Барчета. Много от тези сладкиши изглеждат безобидни, някои от тях дори уж са диетични. Тези, които не са, съдържат около 500 калории. За съжаление, няма да усетите никакво засищане, защото барчето съдържа основно въглехидрати. Освен това размерите на барчето са крайно незадоволителни, едва няколко хапки.

 

Мляко. Изобщо не искаме да отричаме колко е важно да пиете мляко и да хапвате млечни продукти. Това е изключително полезна храна и не бива да се отказвате от нея. Но ви съветваме да избирате по-нискомаслено мляко. Не пропускайте дневната доза, но и не забравяйте, че освен протеини, млякото съдържа и мазнини.

 

Лате. Обожавате кафе? Това е чудесно, защото кафето може да е полезно и дори да помогне за отслабването. Кафето съдържа кофеин, който забързва временно метаболизма. Това означава, че ако пиете ежедневно по едно или две кафета, няма да си навредите, а ще ускорите метаболизма си. Но това важи за черното горчиво кафе. Латето съдържа мляко, сметана и захар, а това изобщо не е диетично. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия