Хранителни съставки за борба с излишните мазнини

2014-06-06 19:01:00
Хранителни съставки за борба с излишните мазнини
Снимка: freedigitalphotos.net

Тренираш усилено за наближаващите плажни дни, но искаш да добавиш нов тласък в изчистването на коремната преса, бедрата и седалището от мазнините? Защо не хвърлиш един поглед на изброените вещества по-долу?

 

Кофеин. Един от най-добрите суплементи за изчистване на пазара. Кофеинът действа чрез свързване с мастните клетки и подобряване на липолизата (процес, при който повече мазнини напускат мастните клетки, за да отидат в тъкани като мускулите, където се изгарят за енергия). Кофеинът съдейства и за потискане натрупването на мазнини в тези клетки. Повечето хора си доставят кофеин като пият кафета, но ние предлагаме да използваш кофеин под формата на таблетки. Така по-лесно ще контролираш приема, а опаковка с таблетки кофеин изобщо не е скъпа.

 

ДОЗА ЗА АТАКА НА МАЗНИНИТЕ:
Приемай 200-400 мг сутрин и около час преди тренировка. Може да включиш и трета доза следобед.

 

 

Зелен чай. Напоследък всички са полудели по зеления чай и има наистина разумна причина за това. Зеленият чай съдържа съединения, познати като катехини. Един от тях епигалокатехин галат (EGCG) отговаря в най-голяма степен за ефектите на фат-бърнър, които проявява зеления чай. EGCG потиска ензима, който разгражда норепинефрина. Норепинефринът е ензим, участващ в регулиране скоростта на метаболизма и изгарянето на мазнини. Чрез спирането на неговото разграждане може да поддържаш по-дълго време повишено темпо на метаболизма и на изгарянето на мазнини.

 

ДОЗА ЗА АТАКА НА МАЗНИНИТЕ:
Приемай 500-1,000мг екстракт от зелен чай, стандартизиран за EGCG сутрин и около час преди тренировка. През почивните дни приемай втора доза следобед. Освен това, може да помислиш за трети прием по-късно.

 

Карнитин. Това е най-добрият суплемент за изгаряне на мазнини, особено съчетан с нисък прием на въглехидрати. Карнитинът представлява субстанция, подобна на аминокиселина и витамин. Той е съществен за пренасяне на мазнините в митохондрията на клетката, където те се изгарят за енергия. Карнитинът е също и чудесен за употреба в комбинация. Приемането му заедно с кофеин повишава количеството на мазнините, които се изгарят.

 

ДОЗА ЗА АТАКА НА МАЗНИНИТЕ:
Приемай 1-3г под формата на L-карнитин, ацетил-L-карнитин, L-карнитин L-тартрат или пропионил L-карнитин със закуската, с шейковете преди тренировка и след тренировка, както и с последното хранене за деня.

 

Рибено масло. Да се бориш с мазнините с помощта на мазнини е принцип, който наистина действа. Рибеното масло доставя незаменими омега-3 мастни киселини. Те увеличават загубата на мазнини чрез превръщането в простагландиниподобни на хормони вещества, ускоряващи метаболизма. Изследванията потвърждават още, че омега-3-мастните киселини пречат на мазнините от храната да бъдат натрупани като подкожни мазнини.

 

ДОЗА ЗА АТАКА НА МАЗНИНИТЕ:
Приемай 1-3 г с 2-3 хранения дневно.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия