Няколко съвета към момичетата с чувствителна кожа

2014-05-31 17:05:00
Няколко съвета към момичетата с чувствителна кожа
Снимка: freedigitalphotos.net

Повечето тийнейджъри имат проблемна кожа. Това е доста неприятно, защото все пак лицето на човек е едно от най-важните неща в тялото и визията като цяло. Всеки иска да има гладка и чиста кожа, но в пубертета това е трудно. Това, което трябва да знаете, е никога да не се отказвате в стремежа си да имате красива кожа. Сега ще поговорим повече за чувствителната кожа. Ако имате такъв тип кожа, то тази статия е предназначена за вас.

 

Нежно почистване. Трябва да подберете продуктите, които използвате правилно, според вида на вашата кожа. Изберете почистващ продукт за чувствителна кожа, но имайте предвид, че ако освен това кожата ви е и мазна, ще трябва да изберете подходящ за нея почистващ гел. Почистването е много важно, защото иначе лицето ви ще изглежда зле и неподдържано.

 

Овлажняване. Сигурно сте забелязали, че някои продукти изсушават лицето. Особено тези, които се борят с пъпките. Ако страдате от акне, непременно използвайте продукт, който се бори с него. Но недейте да пропускате и овлажняването, защото иначе кожата ви ще започне да се лющи. Чувствителната кожа е особено податлива на възпаления при изсушаване. Набавете си продукт, който да отговаря на типа кожа и го нанасяйте веднъж дневно.

 

 

Защита от слънцето. Пролетта и лятото са сезоните, в които не може да пропускате слънцезащитните продукти. Лицето ви е изложено постоянно на атаки от ултравиолетовите лъчи, а това може да доведе дори до изгаряне. Освен това, дори през облачните дни слънцето може да бъде опасно за кожата. Много хидратиращи кремове имат и слънцезащитен фактор. Най-добре се насочете към такъв продукт.

 

Ексфолиране. То е не по-малко важно от останалите стъпки. Ексфолиращите продукти почистват кожата в дълбочина и премахват остатъците от грим и натрупалата се мръсотия. За чувствителна кожа има продукти, които са разработени специално и са по-нежни. Потърсете такива, базирани на розова вода или алое вера.

 

Не бива да забравяме и храненето. Някои козметични продукти могат да са агресивни към кожата, особено тези с по-силно почистващо действие или тези за мазна кожа. Те карат кожата да се лющи. Сухата кожа пък също е неприятно явление. Затова трябва да се храним балансирано, за да имаме свеж и приятен вид. За кожата са изключително важни витамините С и Е, които предпазват от вредите на слънцето. Други важни витамини са А и В3, които „лекуват“ кожата от вече нанесени щети.

 

Спрете се на правилните продукти за вашата кожа. Изберете козметика, която съдържа екстракти от растения, подходящи за чувствителна кожа. Това са невен, мед, бадеми, алое вера и роза.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
papugai
преди 9 години

Тя кожата става чувствителна след години злоупотреби с всякви бои, почвайте да се мацата на десет години, а след това ревете, че на 15 изглеждате като баби.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия