Защо сънят е важен за красотата? [част втора]

2014-05-18 12:00:00
Защо сънят е важен за красотата? [част втора]
Снимка: sxc.hu

Случвало ли ви се е да се чувствате изморени, да ви се спи, но да нямате време или да правите постоянно някакви неща вместо да легнете да си почивате? Особено, когато сме в тийнейджърска възраст, можем да сме много активни и без да доспиваме, просто защото имаме много енергия. Сънят е важен, това със сигурност сте го чували, но чували ли сте, че сънят влияе и на красотата? Сега ще ви разкажем повече защо е добре да се наспивате хубаво.

 

Подпухнали очи. Събуждате се с подпухнали очи и това не ви харесва. Вероятно не сте си доспали и затова очите ви са подпухнали. Ако няма как да си поспите още, ще ви предложим едно лесно решение за справяне с неприятния проблем. Сложете нещо студено върху проблемните зони. Това може да е лед, увит в памучен чорап или просто лъжица, престояла в хладилника. Постойте така няколко минути, а после нанесете малко грим, за да прикриете всички неприятни следи.

 

Сол. Някои хора се чувстват по-добре нощем и са по-активни тогава. Това понякога пречи на съня, особено ако на другия ден трябва да се става рано. Тези хора често имат нужда да похапват по никое време и това освен на талията, се отразява и на лицето ни. Съветваме ви да пропуснете солта, дори да не можете да се разделите със среднощната закуска. Натрият в солта ни кара да задържаме вода, а това предизвиква подуване, което е много неприятно.

 

 

Чаша бяло вино вечер е приятен начин да разпуснете, особено ако е придружена с приятна компания и музика. Проблемът е как ще се отрази това на тялото ви на сутринта. На другия ден вероятно порите на кожата ви няма да са никак приятна гледка, освен това кожата ви ще е суха. Проблемът е, че тялото се дехидратира. Най-добре е вечер да пиете основно вода, която ще направи кожата ви по-красива. Ако все пак понякога пийвате алкохол вечер, на другата сутрин използвайте тоник, който съдържа цинков сулфат. Той ще направи порите ви да изглеждат по-свити и малки.

 

Не си лягайте с грим. Сънят е полезен за кожата и тя се възстановява през нощта. Но това не важи, ако си лягате с грим. Това е много вредно, защото се запушват порите, кожата не може да диша, а мръсотията, натрупана през деня остава върху кожата ви. Винаги изчиствайте грима си качествено, след това нанесете овлажняващ крем.

 

Ретиноидите работят най-добре през нощта. Ретиноиди са продуктите, които съдържат витамин А, това е един от най-важните витамини за кожата и ноктите. Продукти, които съдържат ретинол са много полезни и препоръчваме горещо. Най-добре е да използвате такива продукти през нощта, защото през деня ретинолът може да направи кожата ви чувствителна към слънчевите лъчи и да получите изгаряния и червени петна.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия