Грешките, които правим, докато се опитваме да живеем здравословно

2014-05-31 12:03:00
Грешките, които правим, докато се опитваме да живеем здравословно
Снимка: food.com

Всеки един от нас отделя сравнително голямо внимание на здравето си с оглед на факта, че това е единствената инвестиция, която си струва всички усилия, тъй като 100 % ще се възвърне. Доброто здраве ни дава добър външен вид, той пък повдига самочувствието ни и като цяло ефекта от здравословния начин на живот е доста всеобхватен, но най-важното е, че когато сме здрави и енергични сме щастливи, а именно това е целта на всеки един от нас.

 

 

В желанието си да я изпълним обаче често допускаме грешки, за които ори не подозираме, но за сметка на това те могат да ни донесат не само много главоболия, но и да повлияят точно на това, което опитваме да опазим, а именно здравето. Ето и най-разпространените грешки, които хората правят, докато се опитват да живеят здравословно:

 

Спортуване под музикален съпровод

 

Принципно в идеята няма нищо лошо, но проблема се появява, когато хората избират музиката единствено с оглед на музикалните им предпочитания, а не подозират, че в плейлиста им място трябва да намерят песни, отговарящи на точно определени изисквания, включително изпълнения с определен ритъм, който да не пречи на физическите упражнения.

 

Не по-малка вреда можем да си нанесете и заради често използваните слушалки във фитнес салона, тъй като, макар и да не усещаме понякога музиката е прекалено силна и може да увреди слуха ни. За да е наред всичко обаче, музиката трябва да е 60 децибела. Ако в ушите ви гърмят над 85 децибела от плеъра, това ще доведе до постепенна загуба на слуха ви, която изобщо няма да усетите. Най-добре е да слушате музика не със слушалки, а от колони.

 

Залагането на салати

 

Бързаме да уточним, че става въпрос за точно определени салати, но и ние точно както повечето хора слагаме салатите под общ знаменател. Това обаче може да се окаже определящо за теглото ви и здравословния начин на живот, тъй като някой салати са доста далеч от определението здравословни.

 

Затова когато си поръчвате салата, първо помислете малко над менюто, за да видите дали тя не съдържа кротони, панирано пилешко месо и майонеза. Тези съставки съдържат много мазнини и трябва да ги избягвате. По същия начин отказвайте да се храните със салати, които съдържат мазно сирене, бекон, сметана и мазни сосове.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия