Кои са най-полезните храни за момчетата?

2014-05-29 19:32:00
Кои са най-полезните храни за момчетата?
Снимка: sxc.hu

Опитвате ли се да се храните здравословно? Стараете ли се да ядете храни, които са полезни, ограничавате ли бързата храна? В последно време е модерно човек да се храни здравословно и да се опитва да яде само полезни храни. До колко това е възможно е друг въпрос, но сега ще поговорим кои храни са полезни за момчетата и защо са толкова важни за тяхното здраве.

 

Червено месо. Червеното месо може да бъде много полезно за вас, според диетолозите. Разфасовки от крехко говеждо и свинско месо са пълни с протеин и имат само малко повече мазнини, отколкото пилешките гърди. Червеното месо е също така добър източник на левцин, аминокиселина, която помага за изграждането на мускулите.

 

Череши. Сок от череши. Експертите казват, че те са много полезни, защото пигментите, които съдържат, имитират противовъзпалителни вещества. Освен това нямат никакви странични ефекти.

 

Шоколадът може да подобри притока на кръв, ако ядете подходящия вид. Флаванолите в тъмния шоколад може да ограничат нивата на лошия холестерол, подобряват кръвообращението и поддържат кръвното налягане под контрол. Мъжете с лош приток на кръв е по-вероятно да имат проблеми с ерекцията. Но твърде много шоколад може да доведе до увеличаване на теглото. Насладете се на няколко блокчета на ден, вместо на други сладкиши.

 

 

Морски дарове. Морските дарове са богати на цинк, който е от решаващо значение за сърцето, мускулите и репродуктивната система. Ниските нива на цинк в организма се свързват с лошо качество на спермата и мъжки стерилитет. Не сте любители на морски дарове? Говеждо, пуешко, пиле, ядки и семена предлагат здравословна доза цинк, също.

 

Авокадо. Разбира се, този кремообразен плод е с високо съдържание на мазнини, но те са полезни. Мононенаситените мазнини в авокадото се борят срещу холестерола. Авокадото може да намали общия холестерол и "лошия" холестерол (LDL), също. Най-добре е да не прекалявате с авокадото, но не бива и да го изключвате напълно от менюто си.

 

Джинджифил. Резенчета от този пикантен корен често се сервират със суши или настъргани в азиатски ястия. Яденето джинджифил редовно може да помогне за намаляване на болката от наранявания, свързани мускулни упражнения.

 

Банани. Бананите са известни със своето голямо съдържание на калий. Калият е от решаващо значение за мускулните контракции и здравето на костите. Той също помага на кръвното налягане.

 

Шам-фъстъци. Те осигуряват протеини, фибри, цинк и същевременно са хрупкави, солени и вкусни. Шам-фъстъкът са се откроява с по-високо съдържание растителни стероли, които могат да подобрят нивата на холестерола. Може да ги хапвате като следобедна закуска или между храненията, когато почувствате глад.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия