Какво трябва да знаеш за перфектния педикюр?

2014-05-21 14:02:00
Какво трябва да знаеш за перфектния педикюр?
Снимка: sxc.hu

Идва лятото, а тогава предпочитаните обувки са сандалите. Те най-често са с изрязани пръсти, красиви и атрактивни цветове, високи токчета и като цяло допълват летния тоалет, който може да бъде секси, небрежен или екстравагантен. За да имаме красиви крака, трябва да им обръщаме внимание. Щом времето се затопли и захвърлим дебелите дрехи и затворените обувки, се сещаме, че може би краката ни не са в най-перфектната форма. Сега ще поговорим повече за педикюра, неизменната част от лятната ни визия.

 

Педикюр не  означава само поддържане на ноктите на краката, а грижа за целите стъпала. И това се прави два пъти месечно у дома или в козметичен салон независимо от температурите навън. Мъртвите клетки трябва да изчезнат заедно със затворените обувки. Необходима е специална козметика за крака с антибактериални, противовъзпалителни и омекотяващи свойства.

 

Парафиновата терапия прави чудеса с по-загрубелите от студа и дебелите чорапи стъпала. Те стават меки и копринени, a процедурата не е скъпа. Козметичните салони предлагат какви ли не глезотийки – потапяне във вани със соли, почистване и оформяне на ноктите и лакиране в различни цветове. Най-честите оферти са за класически, апаратен ис па педикюр.

 

 

Класическият обикновено може да се направи и вкъщи. Апаратният е с малка бормашинка, която шлифова загрубелите пети и нокти. Спа педикюрът включва масажи, морски соли и ароматни вани, но за него ходилата трябва да са вече перфектни. Комплектът за педикюр винаги трябва да е за еднократна употреба, запечатан в стерилна торбичка.

 

Перфектни ходила може да се направят и у дома. Необходимо е да се разтворят соли за баня в топла вода и след поне десетминутно накисване да се отстранят мъртвите клетки. В аптеките продават различни козметични продукти за пилинг на ходилата, а домашен скраб става от захар, зехтин и няколко капки етерично масло. Ноктите се изрязват по права линия, не се скъсяват много в средата и отстрани. Нокторезачките правят бели, тъй като извитите краища могат да се забият в кожата. Кожичките отдавна вече не се изрязват, тъй като така израстват по-бързо и по-дебели. За омекотяването им се продават специални мазила и те само се избутват.

 

Ноктите са по-красиви, когато са лакирани, но лакът и лакочистителят ги изсушават. Веднъж на два месеца е добре да се оставят без лак за няколко дни, за да се възстановят. Не бива да се пилят с метална пила и винаги първо се лакират с безцветен лак. Модата си е мода, но ноктите трябва да са къси и добре поддържани. Френският педикюр винаги е актуален - необходими малко продукти, а резултатът е много красив и подходящ за всеки случай. От ярките цветове ноктите пожълтяват, затова е добре да се заложи на бледи или пастелни тонове.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия