Солта - средство за разкрасяване!

2014-03-19 12:07:00
Солта - средство за разкрасяване!
Снимка: freedigitalphotos.net

Азбучна истина е, че красотата започва от чистата свежа кожа. От древни времена се знае, че обикновеният масаж със сол -морска или каменна -придава неузнаваем вид на кожата. Отстранява мъртвите кожни клетки, почиства кожата в дълбочина, отпушва порите, подобрява микроциркулацията, регулира потоотделянето. Резултатът от простичката процедура е забележителен - сияйна, гладка като коприна кожа. Неслучайно солените пилинги са били задължителна част от ритуалите за красота в ориенталските хареми. А жените там наистина са знаели как да се грижат за телата си и скъпоценната им обвивка.

 

Представете си фини кристали сол, потопени в коктейл от благородни растителни масла. С тях баналната ексфолиация става безкрайно приятно преживяване дори за най-чувствителната кожа. Солта почиства ефективно и деликатно, маслата предпазват кожата от раздразване, запазват баланса на влагата, нежно я подхранват и я оставят кадифено мека, еластична и гладка.

 

Пилинг агентът в продуктите е солта - естествен продукт с отлична поносимост от кожата - вместо евтините полимерни (пластмасови) частици или стрити черупки от ядки, така характерни за масовите ексфолианти. Солените пилинги се предлагат в три разновидности - с масло от шипка, какао, и маслина и ший. Препоръчително е да правите ексфолиращи процедури веднъж-два пъти седмично.

 

 

Маслото от шипка е особено ценно заради високото съдържание на ретинол - най-чистата форма на витамин А и силен антиоксидант с тройно действие – той е мощен антиейдж агент, има доказан ефект срещу неправилната пигментация и укрепва стените на кръвоносните съдове. Ето защо маслото от шипка е идеално решение за чувствителната и фина кожа с видима капилярна мрежа.

 

Маслото от какао е богато на танини и кофеин със стягащо и тонизиращо действие. Подобрява еластичността на кожата и предпазва от образуване на стрии. То е изключително ефективно при диети или бременност, когато кожата е подложена на голямо натоварване и са необходими специални грижи, за да запази своята здравина и еластичност. Естествените пигменти в маслото от какао помагат на кожата да придобива здравословен дълготраен тен.

 

Маслото от маслина глези сухата, изтощена кожа с богат коктейл от мастноразтворими витамини, минерали, незаменими мастни киселини, фитостероли и фосфолипиди. Поддържа оптимален баланс навлага в кожата, стимулира регенерацията на клетките, успокоява различни кожни раздразнения. В резултат кожата е осезаемо по-свежа, мека, стегната и гладка.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия