Кои са най-полезните продукти за коса?

2014-05-14 19:38:00
Кои са най-полезните продукти за коса?
Снимка: freedigitalphotos.net

Косата е най-красивият „аксесоар“ на всяка жена. Може да излезете без грим и с най-обикновени дрехи, но една лъскава и здрава грива е в състояние да направи всяко момиче да изглежда като принцеса. Разбира се, за да имате красива коса трябва да ви е генетично заложено. Някои момичета имат огромни гъсти гриви, други не могат да се похвалят с най-красивата коса, но все пак важно е да полагате грижи за косите си. Без значение дълга, къса, права, къдрава, гъста или не толкова, косата има нужда от подхранване и грижи. Сега ще ви дадем няколко продукта, които са евтини и са много полезни за косата.

 

Хининова вода. Това е много евтин и лесен начин да поддържате косата си красива. Хининовата вода има свойството да укрепва косъма и да го възстановява. Ако попитате баба си, вероятно тя много добре познава свойствата на хининовата вода, защото от дълги години се смята, че тя е много полезна. Когато се изкъпете напръскайте косата си, още докато е влажна. Хининовата вода е изключително евтина, струва около 2 лева и можете да я намерите във всяка аптека.

 

Мед. Вероятно не си представяте мед върху косата си, а по-скоро на филия или в десерт. Истината е, че медът може да подхрани косата ви повече, отколкото скъпа козметика. Този еликсир от природата е много подходящ за всякакъв вид коса, защото не омазнява и не изсушава. Просто подхранва. Ако си правите маски за коса с мед, можете да добавите към него кисело мляко или масло.

 

Медът силно подхранва косъма, прави косата по-лъскава и здрава. Ако сложите мед в маската си, увийте хубаво косата си, за да не омажете всичко около вас. Може да нанесете тънък слой мед на лицето си, особено ако страдате от акне, защото медът има антисептичен ефект и помага в борбата срещу пъпките.

 

 

Зехтин. Това е дар от бога, който е изключително полезен за косата. Поясняваме, че зехтинът е полезен, когато е нерафиниран, студено пресован или иначе казано extra virgin. Ако косата ви е суха или третирана, зехтинът може да бъде много полезен. Той хидратира косата и тя става отново жизнена и силна. Можете да си правите маски само със зехтин или да го комбинирате с мед и други съставки. Ако имате мазни корени и сухи краища, не се отказвайте от зехтина, а го нанасяйте само в сухите зони.

 

Масла. В тази група влизат масла като това от макадамия, жожоба, арган, бадеми, кайсиево и кокосово. Те са много полезни за хидратирането на косата. Ако третирате често косата си с преса или сешоар, това е вашето решение, за да не я съсипвате. Когато си правите маски с тези масла, най-добре е да стоите поне по два часа.

 

Ако се изправяте или къдрите с маша, опитайте след като направите прическата си, да сложите няколко капки масло върху ръцете си и да го разнесете по дължината на косата. То ще придаде блясък на косата ви, също така ще създаде тънък филм върху косъма, който ще го предпазва от вредните влияния като слънце и вятър. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
lileto95
преди 10 години

Това обаче за медът е напълно вярно. Аз преди няколко години имах образували се пъпки по лицето и след като нанесох мед по тях, веднага изчезнаха. Хубавото на това също беше че не се образуваха след това пак.

SomeRandomNerd
преди 10 години

"всякакъв вид коза"oooooookay


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия