Каква прическа е най-подходяща за теб според типа на косата ти?

2014-05-06 14:40:00
Каква прическа е най-подходяща за теб според типа на косата ти?
Снимка: freedigitalphotos.net

Повечето момичета са много суетни. Когато става дума за дрехи, обувки и гримове, повечето са изключително внимателни при избора си на всякакви аксесоари, цветове, модели. Но щом стане дума за коса, момичетата са още по-взискателни. Дамите са готови да дадат повече финанси и да вложат много старание за да имат красиви и здрави коси. Сега ще поговорим за всеки тип коса и ще ви дадем няколко идеи за прически.

 

Много къдравa. Изненада: Най-добрият стил за супер къдрава коса е да се намали стилизирането до минимум. Да не се трупат продукт върху продукт. Всичко, от което се нуждаете е балсам, за да оформите вашите къдрици. Сложете количество, в зависимост колко е дълга косата ви. Разнесете го равномерно във всички части на косата, от корените към краищата, когато косата е все още мокра. Използвайте широк назъбен гребен за разнесете хубаво балсама по косата си. Изсушете  косата си със сешоар или, още по-добре, нека да изсъхне сама.

 

Вълнообразен ефект. Поддържането на естествените вълни на косата е по-лесно, отколкото си мислите. За да се получат по-добре вълните, започнете чрез нанасяне голямо количество балсам без измиване или крем за коса върху все още влажните кичури. След това използвайте дифузер, докато косата ви се стане суха на около 50%. Ако искате да придадете малко по-къдрав или оформен вид на прическата си, можете да довършите с маша.

 

 

Права коса. Много хора вярват, че повече слоеве (етажи) карат косата да изглежда по-плътна. Не е вярно. Ако си направите твърде много етажи, може да съсипете прическата си. Ключът е да се запази плътността на косата и ако има етажи, най-добре е те да са един или два (за дълга коса). Ако имате права коса, най-добре не я етажирайте, защото така ще изглежда по-плътна. Ако нямате обем, можете да използвате сух шампоан или да се тупирате.

 

Ако сте решили да си дадете почивка. Косата също има нужда от почивка, особено ако често я подлагате на топлинна обработка или използвате много козметика. Хубаво е всяка година да правите почивка поне по един месец, в който не ползвате сешоари, преси, маши, лак за коса, пяна и други стилизанти. Използвайте био шампоани, които не съдържат парабени и други вредни съставки като силикон. В тези случаи можете да сложите копринен шал на главата си, ако имате среща или просто за разнообразие. Друг вариант е да вържете косата си на небрежен кок, като не ползвате никакви стилизанти, само ластик и фиби.

 

Супер гъста коса. Някои момичета се оплакват, че искат по-дълги и гъсти коси, но при други това е проблем. Прекалено гъстата коса може да създаде проблеми, ако е много дълга. Кожата на главата се запарява, а това може да доведе до кожни реакции. Освен това поддържането и грижите за гъстата коса са трудни. Използвайте гъстата си коса и направете по-къса прическа. Най-добре е да етажирате косата си, като можете да бъдете по-смели и да си направите нещо екстравагантно и модерно. Все пак нали тийейджърството е най-подходящото време за експерименти с визията?

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия