Какво трябва да знаеш, преди да се боядисаш? [част първа]

2014-04-23 18:36:00
Какво трябва да знаеш, преди да се боядисаш? [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Всяко момиче иска да има красива коса. Косата е символ на женственост и мъжете подсъзнателно си харесват жени и според косата. Дамите какво ли не правят, за да разкрасят гривата си – процедури, маски, фризури и боядисване. Днес ще говорим именно за смяната на цвета на косата. Но за съжаление сме виждали и трагични случаи на момичета, които са се опитали да променят цвета си, но след това косата им изглежда ужасно. Сега ще ти дадем няколко съвета, които да те насочат ако си решила да се боядисваш.

 

Фризьор. Не се подлъгвай да се боядисваш сама вкъщи, особено ако ти е за първи път. Много можеш да съжаляваш ако си изгориш косата. Избери хубава боя, която със сигурност ще е по-скъпа, но резултатът ще е по-добър. Фризьорът знае как да нанесе боята така, че да не стане косата ти на петна и колко време е добре да стоиш с нея, за да се получи перфектния цвят.

 

Преди да се боядисаш, недей да къпеш косата си. Изкъпи я ден-два преди самата процедура. След това се старай да използваш шампоан само по два, максимум три пъти седмично, за да запазиш по-дълго време цвета си. Ако все пак искаш да изкъпеш косата си повече от два-три пъти седмично, използвай само балсам. Шампоанът уврежда боята и цвета ти ще падне много по-лесно.

 

 

Използваш ли правилния шампоан? Ако до сега не си се боядисвала, ще трябва да смениш козметиката за коса, която имаш. Купи си шампоан за боядисана коса, както и балсам от същата серия. Те не съдържат сулфати, които са съставка на повечето пенливи козметики. За съжаление, сулфатите увреждат цвета и той губи наситеността си много бързо.

 

Водата помага, но и вреди! Знаеш ли, че водата може да съсипе цвета ти? За да предпазиш новия си цвят, трябва да миеш косата си с хладка вода, а не с гореща. Внимавай с хлора, ако посещаваш басейни често, защото той също вреди на боядисаната коса. Хлорът е вреден за косата, защото уврежда най-горният слой на косъма, а когато косата е боядисана, той вероятно вече е увреден. Преди да плуваш в басейн, най-добре си сложи шапка, която да предпази косата ти.

 

Хидратация! Бодисаната коса има нужда от повече хидратиране. Ако ползваш овлажняващи продукти, това ще помогне на косата ти да запази блясъкът и жизнеността си. За целта можеш да си направиш маска от авокадо, бадемово масло и витамин Е. нанеси сместа на влажна коса и остави да действа около 10 минути. Разбира се, има и други маски, които можеш да използваш, ако не ти се занимава да си ги правиш сама, можеш да си купиш някоя.

 

Втората част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия