Няколко домашни маски за коса срещу косопад

2014-04-15 16:16:00
Няколко домашни маски за коса срещу косопад
Снимка: Dreamstime

През пролетта и есента повечето хора имат проблем с косопада. Особено жените. През лятото и зимата средно човек се разделя с около 100 косъма дневно, но през другите два сезона бройката е доста по-голяма. За да предотвратите този досаден проблем, трябва да полагате повече грижи за косата си у дома. Препоръчваме ви няколко маски, които имат огромен ефект върху косата и се справят с косопада:

 

Маска с мед – тази маска е подходяща за хора, които имат мазна коса. Нужни са ви 2 жълтъка и 2 супени лъжици мед. Смесете ги и втрийте в корените. Оставете сместа да поседи 3-4 часа, а ако не ви пречи, спете така и се измийте на другата сутрин.

 

 

Маска с ракия, мед и лук – смесете 1 супена лъжица сок от червен лук с 1 супена лъжица мед. Нанесете сместа върху скалпа и масажирайте леко. Стойте с маската 4-5 часа и отмийте с топла вода.

 

Маска с мед и лайка – сварете 1 литър отвара от лайка и я оставете да изстине. След това прибавете 1 супена лъжица мед и разбъркайте хубаво. Прибавете 20 мл. бадемово масло и отново разбъркайте. След това изсипете течността върху косата си и се покрийте с хавлиена кърпа, а отгоре си сложете найлонова шапчица. Останете с маската максимално дълго време. След това изплакнете хубаво с топла вода.

 

Маска от лайка – нужни са ви 20 грама лайка. Залейте ги с 1 литър вряща вода и след 15 минути прецедете течността. Изплакнете косата си с отварата. Препоръчително е да си правите тази процедура 2 пъти седмично в продължение на 2 месеца, а след това профилактично 1 път месечно.

 

Маска с ябълков оцет – загрейте оцета и го втрийте в корените на косата. Сложете си кърпа на главата, а върху нея поставете найлонова шапка. Изплакнете обилно след един час.

 

Маска със зехтин – загрейте около 100 мл. зехтин на водна баня. Оставете го да изстине малко и го втрийте в корените на косата. Поставете си кърпа и найлонова шапка и останете така не повече от 2 часа. Хубаво е да си правите тази маска ежедневно в продължение на 2 седмици или 1-2 пъти месечно.

 

Маска с бира и яйце – нужни са ви 1-2 жълтъка и 20 милилитра бира. Смесете ги и втрийте в корените на косата. Маската стимулира растежа на косата и я прави по-здрава.

 

Маска с авокадо и яйце – смесете 1 жълтък с 1 авокадо. Разбъркайте хубаво и нанесете получената смес на главата. Тази маска е изключително подходяща за изтощена и суха коса.

 

Косопадът определено е досаден проблем, но има няколко начина, които ще ви помогнат да го намалите. Коафьорите препоръчват човек да не се реше, докато е с мокра коса, както и редовно да масажира скалпа си. Също така трябва да използва поне 2 пъти месечно шампоан срещу косопад и да избягва употребата на сешоар и преси за коса.    

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
kwak
преди 10 години

tazi s birata moje li da se izpolzva bez da imash kosopad


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия