Какво трябва да знаеш, преди да се боядисаш? [част втора]

2014-04-25 19:33:00
Какво трябва да знаеш, преди да се боядисаш? [част втора]
Снимка: sxc.hu

Всяко момиче иска да има красива коса. Косата е символ на женственост и мъжете подсъзнателно си харесват жени и според косата. Дамите какво ли не правят, за да разкрасят гривата си – процедури, маски, фризури и боядисване. Днес ще говорим именно за смяната на цвета на косата. Но за съжаление сме виждали и трагични случаи на момичета, които са се опитали да променят цвета си, но след това косата им изглежда ужасно. Сега ще ти дадем няколко съвета, които да те насочат ако си решила да се боядисваш.

 

Внимателно със слънцето! Много е хубаво да се разходиш в слънчев ден или да поседнеш на някоя пейка в парка и да прекараш малко време така. А щом стане дума за море и плаж, вече грижата за косата трябва да стане още по-сериозна. Трябва задължително да предпазваш косата си. Без значение дали си боядисана, или не, трябва да защитаваш косата си от увреждане през лятото. Най-добре си набави специални слънцезащитни продукти за боядисана коса, защото те ще предпазят цвета ти от избеляване.

 

Не се примирявай с безжизнена коса. Има различни процедури, които салоните предлагат. Тези процедури могат да ти помогнат да върнеш блясъка на косата си и тя отново да е жизнена и силна. Такива процедури могат да са скъпи, но трябва да си наясно, че боядисаната коса изисква много повече грижи, а това означава и повече финанси.

 

Корени. Виждали сме не една и две известни личности, които се появяват с прораснали корени. Не мисли, че това ще ти седи готино. За известните се грижат куп хора, сред които и стилисти. Особено ако имаш тъмна коса, а се боядисваш руса, прорасналите корени могат да са много неприятна гледка. Боядисвай ги на две седмици, за да не си личат.

 

 

Изправяне или къдрене. Пресата, сешоара и машата са вредни за косата, ако се употребяват редовно. Това е ясно на всички, но много хора не знаят, че те са вредни и за цвета на косата. Не бива да прекаляваш с топлинната обработка, защото цветът ще избледнее по-бързо.

 

Безамонячни бои. Ако се боядисваш сама, избери подходяща боя. Има някои бои, които са създадени за побелели коси, а такава на теб не ти трябва. Вземи си безамонячна, защото тя ще увреди косата ти по-малко, в сравнение с други бои.

 

Още третиране. Освен пресата и сешоара, трябва да внимаваш с всякакъв вид друго третиране. Когато е боядисана, косата страда от липса на хидратация. Ако я третираш още повече и я тормозиш с всекидневни прически, тя ще стане суха, космите ще се начупят и ще съсипеш косата си.

 

Цвят. Подбирай цвета си внимателно, като най-добре се консултирай с фризьор, на който имаш доверие. Не забравяй, че цвета на косата и цвета на веждите ти трябва да са близки. Освен това най-добре е да си избереш цвят, който е с два тона по-тъмен или по-светъл от твоя. Така боята няма да съсипе толкова косата ти, отколкото ако от черна се направиш руса.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
YSMF
преди 10 години

Това за безамонячните бои е доста спорно. Те имат други съставки, които също вредят на косата, а като издръжливост са много по - зле от обикновена боя.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия